Städning av badplatsen i Drömme onsdag 7 juni

När Drömmebygdens intresseförening, IOGT NTO och Valhalla föreningen kallar till städkväll på Drömmes badplats, blir det som vanligt mycket bra uppslutning. Ett 35-tal bybor kom och när Roland Thelin berättade vad som skulle göras, blev det full aktivitet. Åldern på deltagaren var från barn till pensionärer som jobbade för fullt.

Badstranden som blivit utökat till nästan det dubbla med sand, räfsades och sten togs bort. Bastun och toaletterna skurades, Skogen runt omkring städades. Vedboden som några ungdomar börjat måla tidigare, blev klar.

Bylunds Lantbruk sponsrade med en traktor som körde bort allt skräp och hämtade alla trädgårdsmöbler. Sammanslutningen i bygden är mycket bra och folk ställer upp när det ska jobbas. Vidare planering för badplatsen är nya bryggor och nya toaletter.

Efter städningen blev det fika och grillad korv till alla, som Ingrid Darj och Ulla Thelin ansvarat för. Under fikat påminde Olle Häggström om kommande aktiviteter, den 10 juni är det vandring i försommarkväll, den 17-18 juni är det tre föreställningar med Ronja Rövardotter vid kraftverksdammen och den 30 juli är det fäboddag i Nybodarna.

Roland tackade alla som hade ställt upp och jobbat under kvällen och önskade en trevlig sommar och väl mött på kommande aktiviteter.

Vandring i försommarkväll

Fredag den 9 juni var det dags för årets Vandring i försommarkväll. Vi utgick från Valhalla och promenerade Siljomsvägen och sedan Ånäsvägen tills vi kommer till ”Kobron”. Johan Sandström var vår guide. Återvägen gick över ”Kranga”.

Lennart och Anders hade hamburgergrillen i gång på gårdsplanen hemma hos Ingrid och Olle där vi njöt av kvällssolen, hamburgare och kaffe.


Biljetter till Ronja:

Pris: Vuxna 150:- inkl fika
Barn / ungdom 4-16 år 50:- inkl fika
Biljettbeställning hos Ingrid och Olle
ingrid.darj@iogt.se eller
Olle 070-284 88 21
Förskottsbetala till bg 5599-2309 eller Swish 123 223 90 77

Hjälp oss att sprida reklam bland dina vänner och bekanta.

 


SIMSKOLA 2017 med start måndag 17/7 kl 10.00

Drömme har simskola v 29 o v 30. På grund av vägbygge blir det ingen simskola i By 2017. Simlärare Arvid Näslund och Assistent Erik Karlsson

Ingen föranmälan. Upprop o indelning utifrån förkunskaper i grupper Drömme badplats  
Pris 100:- per barn, max 150:- per familj
Swish 0706547266 eller kontant
Alla åldrar. Mindre barn kan delta och bör då ha föräldrar på plats.

Simma gärna för Simborgaren 200 meter. Simmärken kan beställas och hämtas vid avslutning fredag 28/7

Information Roland Thelin 0706547266

Drömme IOGT-NTO med stöd av Örnsköldsviks kommun


Vinster till vårt lotteri Nybodarna

Intresseföreningen arrangerar även i år Fäboddag i Nybodarna. Det blir söndag den 30 juli. I likhet med tidigare år planerar vi en varutombola med 2000 lotter och 200 vinster. Vi behöver alla former av vinster, större vinster som är ”Hemliga”, andra vinster gärna något ätbart, även småvinster.

Kom med vinsterna till Olle och Ingrid, Drömme 248, eller meddela per mail olle.haggstrom@iogt.se eller per telefon 070-284 88 21. Vi önskar besked så snart som möjligt och senast söndag den 16 juli.

Grillkvällar på Badplatsen

Fem fredagskvällar blir det organiserade grillkvällar, där grillglöden och bastun är varm kl 19.
Det är den 30/6 samt 7, 14, 21 och 28 juli

 

Påskhelgen 14-17 april var kall och blåsig i Drömmebygden. Lite snö kom också. De här bilderna är från påskdagen.

Till höger en bild på några av de påskkärringar och påskgubbar som gick runt i byn och hälsade på under skärtorsdagen.

På skärtorsdagskvällen hade IOGT-NTO Drömme föreningsmöte på Valhalla med påskmiddag. Vanja och Jan Lindstedt berättade om en resa de gjort till Nya Zealand, bilderna till vänster.  

 

 


Gympaavslutning på Valhalla 

Torsdagen den 17 mars var det avslutning på gympan som Drömmebygdens Intresseförening har haft på Valhalla. Ett 15-tal entusiaster har kommit och gympat efter egen förmåga. Meningen med gympan har varit att stärka leder och muskler och förbättra balansen.
Efter varje pass har vi kört ett tolv minuters avslappningsprogram som är ett led i att må bättre. Ledare för gympan har varit Eleonore Nordin från Komnäs, och hon blev avtackad med en härlig blombukett och en önskan att vi fortsätter till hösten. Tack för blommorna och vi ses, ha en bra sommar. Eleonore


 

 


Samlingslokalen Vahalla, Drömme
Föreningen Valhallalokalen

Lokalen bokas via Roland Thelin, ordförande, 0660-261040
eller Ulla Thelin, kassör, 070 650 7256

Klicka här för att se hur mycket det kostar att hyra Valhalla.
PDF-läsare behövs i datorn


IOGT-NTO Drömme
Styrelsen, ord. ledamöter

Olle Häggström, ordförande
Ulla Thelin, vice ordförande
Ingrid Darj, kassör/juniorledare
Bertil Westin, sekr
Roland Andersson
Tage Gidlund
Sara Byström
Jeanette Segerbrandt
olle.haggstrom(snabel-a)iogt.se
ulla.thelin(snabel-a)telia.com
ingrid.darj(snabel-a)iogt.se
bertil.westin(snabel-a)telia.com
rol.and(snabel-a)home.se
ts.gidlund(snabel-a)telia.com
sarabystrom83(snabel-a)gmail.com
jeanette.segerbrandt(snabel-a)gmail.com
 

Drömmebygdens Intresseförening

bildades den 3 maj 1998. Föreningen är en ideell förening med syfte att verka för södra Sidensjös utveckling, exempelvis boende, turism och sysselsättning.

Betala gärna in din medlemsavgift på 50:- till Intresseföreningen vid årsmötet eller på Bankgiro 5061-9923
 
Ordförande: Lennart Bylund Ledamöter: 
Sekreterare: Arne Skoog Olle Häggström
Kassör:  Sofia Sjödin Anders Westman
  Helén Bylund
  Marie Thelin
  Solvej Larsson
  Simon Engelbrektsson

 

Nere på Näsänget finns numera ett cykelställ som kommit dit genom Intresseföreningens försorg. Det är kommunens Hållbart Resande som bekostat cykelstället och det gör det lättare att pendla med buss till och från vår bygd.


Information om hjärtstartern på Valhalla

Nu är hjärtstartern lätt tillgänglig på Valhalla. Den finns i trapphuset ner mot bastun på Valhalla och dörren är alltid öppen. Se bilden till höger.

På Valhalla i Drömme finns det nu en hjärtstarter som ska kunna användas av befolkningen i främst södra Sidensjö. Hjärtstartern har bekostats av Våra Gårdar (Nykterhetsrörelsens samlingslokalorganisation) och tillhör Föreningen Valhallalokalen.
Vid hjärtproblem är det viktigt att man snabbt får hjälp och i väntan på ambulans är det mycket värdefullt att ha tillgång till en hjärtstarter. Även om man inte har tillgång till en hjärtstarter kan man ändå ge bra hjälp om man kan hjärt- och lungräddning (HLR). Den hjärtstarter som finns på Valhalla ska placeras lätt tillgänglig i lokalen så att det är enkelt att hämta den vid behov.
Läs mer om Civilförsvarsförbundet och hjärt- och lungräddning på  www.civil.se och www.hlr.nu


Drömmebygdens Intresseförening informerar om boendefrågor i bygden

Som ett led i vårt arbete i Drömmebygdens Intresseförening att skapa mera boendemöjligheter i bygden, har vi nu tagit ett ytterligare steg framåt.
Vi har med hjälp av en enkät undersökning fångat upp att det finns fastigheter och tomter till salu i Drömmebygden. Allt ifrån avstyckning av tomt, hus (allt från renoveringsbehov till stort renoveringsbehov), fastighet.

Intresserade: Kontakta Olle Häggström 0733-72 63 52
Facebookgrupper i Sidensjö

På gång i Sidensjö: http://www.facebook.com/groups/215177325225596/
 
Om Drömme: http://www.facebook.com/groups/215177325225596/#!/groups/5639541198/

 

 

 

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2017