Årets Sidensjöbor 2014 blev Ulla och Roland Thelin. Utmärkelsen delades ut på Kubbyran 2 augusti av Sidensjö Framtids ordförande Birgitta Sedin. 

Under många år har Ulla och Roland lagt ned ett enormt ideellt arbete inom Sidensjös föreningsliv. Den mycket välskötta och uppskattade badplatsen i Drömme som besöks av både Sidensjöbor och av utomstående besökare är bara ett exempel av många där de lagt och lägger ned mycket arbete. Den fina samlingslokalen Valhalla i Drömme är ett annat. Dessutom hinner de med att vara stöttepelare inom IOGT-NTO Drömme som bedriver ungdomsverksamhet och kulturaktiviteter för barn och vuxna i Sidensjöbygden.
Därför får Ulla och Roland priset som Årets Sidensjöbor 2014.

Sommarens simskola avslutades fredag 25 juli med skattjakt, märkesutdelning och fika som IOGT-NTO Drömme bjöd på.

Simskolan har hållit på i 2 veckor och även i år var det många barn som deltog. Simlärare var Lovisa Näslund och Arvid Näslund.

 

Fäboddagen på Nybodarna söndag 20 juli samlade många deltagare. Som vanligt inleddes dagen med en friluftsgudstjänst som leddes av Mayne Åström. Sedan blev det musikunderhållning i Rock-ragges fotspår med 5 musikanter från Sollefteå, bilden till höger.

Till vänster är det Anders Westman och Jörgen Näsström som lagar till kolbullar under fäboddagen.

Vädret under juli månad har varit helt fantastiskt, kanske t.o.m. lite för varmt ibland. En del dagar har det varit 30 grader i skuggan. Temperaturen i sjön har nog varit rekordvarm med temperaturer upp emot 25-26 grader en del dagar och badplatsen har haft många besökare. Även grillkvällarna på fredagar har varit välbesökta och det har grillats, bastats och badats flitigt.


© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2014