Söndag 29 juni var det vernissage på konst- och hantverksutställningen på Valhalla i Drömme. Samtliga utställare kom från Drömmebygden och de flesta besökarna blev nog överraskade att vi har så mycket skapande begåvning i vår relativt lilla bygd. 

Under söndagens vernissage gjordes en intressant genomgång  av de konstverk som fanns utställda av medlemmar från arrangerande Intresseföreningen.  

Söndagens vernissage var mycket välbesökt och även övriga dagar som utställningen var öppen kom det många besökare. Utställningen var öppen fram till och med lördag 5 juli. Under söndagen var det också dansuppvisning av två elitgymnaster från Örnsköldsvik, Jennifer & Cassandra Pettersson. Konstutställningen ingick i kulturveckan High Coast Art Valley som pågick i Nätra och Sidensjö 28 juni-5 juli.

Äntligen verkar det som om sommarvärmen har anlänt. Både måndag och tisdag 7-8 juli har vädret i Drömmebygden varit helt perfekt.


I Rössjö arrangerade man en hel dag för barnen lördag 5 juli under kulturveckan High Coast Art Valley. Musikgruppen Mora Träsk kom på besök och säkert var det minst 700-800 deltagare som kom till Rössjö under lördagen.
Förutom musikshowen var det bl.a. fiskdamm, ansiktsmålning, hantverksmarknad, konstloppis och  utställning av veteranfordon under dagen.

 

 

Det pågår ju mycket transporter genom vårt område just nu i samband med byggnationerna av flera vindkraftsparker. Det går bland annat väldigt många betongbilar till bygget i västra Sidensjö, totalt 100 bilar från Sollefteå och Örnsköldsvik varje dag ett fundament ska gjutas. På måndagsförmiddagen passerade tre propellerblad korsningen vid bron i Sidensjö på väg till vindkraftsparken i Ögonfägnaden på gränsen mot Jämtland. Varje blad är 52 meter långt och det är knappt lastbilarna tar sig runt korsningen trots de breddningsåtgärder som gjorts.    


© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2014