Vandring i försommarkväll 13 juni

Ett 30-tal medlemmar hade hörsammat inbjudan till ”Vandring i försommarkväll” som Drömmebygdens Intresseförening anordnat. Fredagen den 13 juni var det samling vid Kraftverksdammen i Drömme och Gösta Norberg berättade om kvällens vandring. Det fanns tre alternativ beroende på vad man orkar, eller vad kroppen klarar av, så det var öppet för alla. De flesta tog utmaningen att klättra upp för berget till Långbergskiken och de som ville tog bilen en bit och gick upp på berget från västra sidan, som var en lättare vandring. Klättringen var lite mer krävande, men med glatt humör och härligt väder gick det utmärkt att ta sig upp till utkiken.

Det var en fantastisk utsikt över Drömmebygden och byarna runt omkring när vi kom upp till vindskyddet uppe på berget. De övriga som valt en lättare väg kom och alla kunde njuta av utsikten i det härliga vädret som vår herre bjöd på. Vi fortsatte vidare ner mot Hinnsjön till familjen Jonssons sommarstuga där vi blev bjudna på grillade hamburgare och kaffe. Att sitta och njuta av den härliga ljusa sommarkvällen, och första mötet med myggen, var ett fint minne av vad den norrländska sommaren har att erbjuda. Eleonor Norberg tackade alla som kommit, Anders Westman och Lennart Bylund som hade grillat, samt familjen Jonsson som ställt sin sommarstuga till förfogande för oss. Nästa aktivitet är midnattspicknick vid kraftverksdammen kvällen innan midsommaraftonen.

I Drömme är man mycket aktiva och tidigare på veckan hade Intresseföreningen tillsammans med IOGT-NTO Drömme kallat till röjardag vid badplatsen i Drömme och många ställde upp med att städa runt badplatsen, badhytterna och bastun. Inför sommaren hade föreningen köpt in fyra nya bord med fasta sittbänkar till badplatsen, tyvärr konstaterades att ett av borden hade ”försvunnit”, så Eleonor Norberg vädjade till alla att ”ser ni bordet någonstans så hör av er till styrelsen”.  (Text: Elenor Nordin)

 

Ovan till vänster två bilder från midsommarhelgen som var väldigt kall med temperaturer runt 10 grader på dagen och ner mot 1-2 grader på natten. 

Överhuvudtaget har juni varit en kall månad även om det varit några fina dagar. Bilderna här bredvid är från första veckorna i juni.


© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2014