Årsmöte med Drömmebygdens Intresseförening

Söndag 17 februari 2013 höll Drömmebygdens Intresseförening ett som vanligt välbesökt årsmöte på Valhalla i Drömme. Ett 40-tal medlemmar deltog under årsmötet som var början på en fullspäckad eftermiddag på Valhalla som förutom årsmötesförhandlingar innehöll utdelningen av utmärkelsen Årets Drömmare, musikuppträdande av Brukskören från Köpmanholmen och en utsökt middag.

 

För 14:e gången delades utmärkelsen Årets Drömmare ut och i år var det Johan Sandström som fick ta emot den prestigefyllda utmärkelsen, ett populärt val bland mötesdeltagarna. Han fick den för sitt livslånga engagemang för Drömmebygden som bland annat inneburit ett flertal förtroendeuppdrag i bygdens föreningar. Bland annat var Johan ordförande för Drömmebygdens Intresseförening från dess bildande 1998 fram till 2011.
Årsmötesförhandlingarna som leddes av Johan Sandström gick smidigt med hjälp av goda förberedelser av styrelse och valberedning.
I den arbetsplan som antogs av årsmötet kan man se att det även i år kommer att bli många fina och trivsamma arrangemang i Intresseföreningens regi.
Den nya styrelsen för Drömmebygdens Intresseförening består av Eleonor Norberg, ordförande, Andrea Häggström, sekreterare, Lennart Bylund, kassör, Marie Thelin, Solvej Larsson, Simon Engelbrektsson, Olle Häggström, Anders Westman och Helén Bylund.
Efter förhandlingarna blev det ett mycket uppskattat musikframträdande av Brukskören från Köpmanholmen under ledning av dess körledare Jeanette Segerbrandt, själv Drömmebo. De bjöd på en blandad kompott av vackra, välkända melodier.
Efter Brukskörens vackra sång bjöd Drömme Jaktlag på en mycket god middag där ännu fler anslöt. Ett 70-tal lät sig väl smakas av Jaktlagets goda köttfärslimpa. Vid kaffet efter maten återkom Brukskören med mer skönsång.

 

Söndagen 27 januari var en fin om än lite kall dag i Drömmebygden. Temperaturen på förmiddag höll sig kring 15 minusgrader och det blev mildare framåt kvällen. Januari har varit rätt så kall med temperaturer mellan 10 och 25 minusgrader.

Julgransplundringen på Valhalla söndag 13 januari samlade som vanligt många deltagare. Arrangerande Drömmebygdens Intresseförening bjöd på dans och lekar kring granen, fika och en fiskdamm för barnen.

Efter en relativt mild vecka innan den gångna veckan slog kylan till igen och nu måndag kväll 14 januari är det 18 minusgrader i Drömme.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2013