IOGT-NTO Drömme gjorde en  föreningsresa till Västerbotten söndag 26 augusti med besök på Bjuröklubb, se bilden.

49 medlemmar från IOGT-NTO Drömme deltog i den årliga föreningsresan som den här gången gick till Västerbottens kustland. Efter att deltagarna klivit på i Drömme, Sidensjö, Gerdal och Örnsköldsvik styrde den fullsatta bussen från Mosjö Buss norrut längs E4. Första stoppet gjordes vid rastplatsen i Sävar där det medhavda fikat smakade gott. Nästa mål var Kyrkstaden i Lövånger med dess 200 välbevarade kyrkstugor. Efter en intressant guidning om Lövångers historia kunde deltagarna själva bese museet och kyrkstaden innan det blev lunch.

Sedan gick bussen vidare till Bjuröklubb längst ut vid havet där det finns en berömd fyrplats och väderstation. I väderleksrapporterna har man ofta hört namnet Bjuröklubb. Här bjöds det på en fantastisk utsikt över Bottenviken och norrut mot Skellefteå och Rönnskär. Vädret var också fint under hela dagen med solsken och lugna vindar. Sista anhalten under den trivsamma resan var Stensfors gård i Ånäset. Det är en Västerbottensgård med visningsträdgård och det finns också två stora antikhallar på området. På Stensfors restaurang åts middag innan det var dags för hemresa.
Under bussresan genomfördes också höstens första föreningsmöte. Rapporter lämnades från städning av Drömme badplats 11 juni och simskolan med 32 deltagare som arrangerades tillsammans med kommunen. Kommande uppgifter för föreningen är ett gemensamt styrelsemöte med Drömmebygdens Intresseförening och Föreningen Valhallalokalen för att planera för framtiden. Drömmebygden utökas med framförallt yngre familjer till stor glädje för alla som bor i bygden och verksamheten i föreningarna behöver följa med. Höstens föreningsmöten på Valhalla för IOGT-NTO Drömme sätter igång i mitten av september då det också serveras söndagsmiddag som brukligt.
En torsdagskväll i slutet av september kommer ”Povels Naturbarn” på besök i Drömme och de bjuder på många av Povel Ramels sånger. Föreningen kommer också att ha deltagare med vid IOGT-NTO-kretsens styrelsesamling i Mellansel i september.

Lite mer höstlikt väder nu i Drömmebygden med temperaturer ner mot 3-5 plusgrader på nätterna. Det har också varit rätt så mycket regn den senaste tiden.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2012