Fredag 27 juli var det avslutning på simskolan på Drömme badplats. I år var det 32 barn och ungdomar som deltog. På bilden till höger som tagits av Ulla Thelin syns en del av deltagarna tillsammans med simlärarna Jonathan Wåhlstedt och Lovisa Näslund. Som vanligt bjöd IOGT-NTO Drömme på fika till alla som var med på avslutningen, totalt ett 50-tal.

Fredag 27 juli var också sista kvällen för grillkvällarna på badstranden. De har varit välbesökta trots det ojämna vädret under juli. Badtemperaturen hann precis gå över 20 grader vid månadskiftet juli/augusti.
Fäboddagen på Nybodarna i Sidensjö söndag 29 juli blev mycket lyckad. Vädret visade sig från sin bästa sida och söndagen var kanske juli månads varmaste dag. Arrangemanget på fäbodvallen som ligger några kilometer väster om Drömme ordnas av Drömmebygdens Intresseförening. Cirka 300 besökare under fäboddagen fick uppleva ett varierat program. Programmet startade med en friluftsgudstjänst som leddes av Lennart Kempe och med sång av Marianne Skoglund.

Efter gudstjänsten fanns det mycket att göra och se på fäbodvallen. Det fanns hantverksförsäljning, försäljning av honung, ett stort varulotteri, tunnbrödsförsäljning och försäljning av hamburgare och kolbullar och kaffeservering. Det fanns också barn- och familjeaktiviteter med frågestig och andra tävlingar. De barn som ville kunde få en ansiktsmålning så att de till exempel liknade en tiger och barnen hade också möjlighet att få åka i vagn efter häst. 
Under eftermiddagen bjöd folkmusikgruppen Mittfolket på vacker och medryckande musik. Det blev också många tillfällen till pratstunder med vänner och bekanta under dagen. Under eftermiddagen gjordes också dragning på varutombolans högvinster.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2012