Simskolan i Drömme började måndag 16 juli. Även i år är det många deltagare.

 

Som tur är så har vädret blivit bättre de senaste dagarna och både onsdag och torsdag har det varit fint väder.

Trist och kyligt sommarväder i Drömmebygden de senaste veckorna. Grillkvällarna på stranden har satt igång med bra deltagande. Fredag 6 juli, bilden till höger, var vi säkert mer än 30 deltagare. Och fredag 13 juli var det 21 deltagare trots dåligt väder och konkurrens med musiken i Skule.
Badtemperaturerna är som väntat ganska låga men det badas ganska friskt trots det. Bastun är ju ett gott stöd och den reparerades ju snabbt efter att det började glöda i väggen bakom bastuaggregatet. Den händelsen visar ju också att bastun är flitigt utnyttjad.
Tågtrafiken satte ju igång med nattåg 4 juli och nu rullar det 2 nattåg förbi Brattfallet varje dag. En dag brann det ju i en tunnel nere vid Ångermanälven och då uteblev nattåget söderut. Den här veckan 16-22 juli passerar testtåg som kör enligt kommande tidtabell förbi på dagarna också. I dag 17 juli kom ett tåg på väg söderut förbi 13.14. Enligt mina primitiva beräkningar höll det omkring 180 km/timmen.

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2012