Nu är det klart för att använda bastun vid Drömme badplats igen. Torsdag förmiddag 12 juli lagades väggen bakom bastuaggregatet.


Måndag kväll 25 juni var det invigning av den nya lekplatsen vid Valhalla. Ett 50-tal barn och vuxna deltog och det var barnen själva som skötte om invigningen genom att klippa av bandet, bilden till vänster.

Therese Schedin och Sara Byström som varit de som varit mest engagerade i lekplatsens tillblivelse hälsade välkommen, till höger.
 

Intresseföreningen bjöd på fika under den mycket trevliga samlingen på lekplatsen.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Premiär för reguljär trafik på Botniabanans södra del onsdag 4 juli 2012. SJ:s nattåg söderut passerar Brattfallet ovanför Drömme 23.49 beskådat av 8 intresserade Sidensjöbor.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är en video som Mats Byström tagit inne på Drömmemon för några dagar sen. Älgmamman stod en bit bort under filmningen och vaktade på sina små kalvar.

Filmen finns på YouTube på adressen:
http://www.youtube.com/watch?v=L82L6XwNa4Y


Under tiden vi var på lekplatsen passerade ett tåg uppe på Botniabanan, bilden till vänster. Det körde sakta och stannade ett tag däruppe vid bron. Under de senaste veckorna har det gjorts provkörningar på Botniabanan. Trafikstarten för dagtågen förbi Drömme är i början av augusti.

 

Under midsommarhelgen hade vi ganska bra väder i Drömmebygden förutom att kvällarna blev ganska kalla. Här bredvid bilder från midsommarhelgen.

 

Till vänster en ytterligare bild från midsommarhelgen.

 

Kvällen innan midsommaraftonen var det premiär för det nya arrangemanget Midnattspicknick vid kraftverksdammen. Ett drygt 30-tal deltog och programmet var allsång, fika och grillning. Kvällens musikanter var Esa Alalauri, Jeanette och Magnus Segerbrant och Cecilia Nolander. Trots den lite kyliga kvällen blev det en trivsam sammankomst.

 

 

 

 

Till sist 2 bilder från söndag 1 juli. Sommaren har inte varit så lyckad de senaste veckorna med kallt väder och både blåst och regn. Förhoppningsvis blir det ändring framöver.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2012