Väldigt många deltog i Intresseföreningens "Vandring i sommarkvällen" fredag 15 juni. Vid starten på Prästbordet var vi 38 stycken och under kvällen anslöt fler så vi var nog ett knappt 50-tal som deltog totalt.
Här till höger har vi just lämnat Börje Näslunds där vi lämnade bilarna. Till vänster på bilden syns "gamskolan" och överst i bilden syns området kring Sidensjögården. Ovan till vänster har vi gjort halt på vägen till Teg och Gösta Norberg som ledde vandringen berättar om området längs den gamla kyrkvägen vi följde. Till vänster har vi kommit till en av de väldiga gränsmarkeringarna som finns här på Näsberget.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är en video som Mats Byström tagit inne på Drömmemon för några dagar sen. Älgmamman stod en bit bort under filmningen och vaktade på sina små kalvar.

Filmen finns på YouTube på adressen:
http://www.youtube.com/watch?v=L82L6XwNa4Y


Välkommen på invigning av den nya lekplatsen vid Valhalla!

Måndag 25 juni kl 18.00.
Vi bjuder på fika.

Måndag kväll 18 juni var det ett intensivt arbete på isbaneområdet nedanför Valhalla för att bygga den nya lekplatsen. På bilden är det Mats Byström och Lennart Bylund som jobbar men många fler deltog också.


Efter en vilopaus i Teg fortsatte vandringen mot Näs där det serverades fika och hamburgare hemma hos Puck Häggström. Lennart Bylund vid grillen var en av dem som serverade goda hamburgare till vandrarna.

 

Till vänster 2 bilder från söndag den 17 juni. Det har varit ganska fina dagar den senaste veckan utan att den riktiga sommarvärmen har infunnit sig. Midsommarblomstren har dock blommat ut som synes.

 

 

Drygt 40 deltog under städ- och röjkvällen på badstranden måndag kväll 11 juni. Badbryggorna kom på plats dagen innan och under städkvällen anlände även bastuflotten från sin vinterförvaring i Näsviken.

Efter arbetet på stranden blev det som vanligt fika och korvgrillning.

Det var ganska livligt i Drömmebygden den gångna veckan. Slamtömningen satte igång och vi hade besök av flera helikoptrar som röjde längs kraftledningsgatorna. Jag såg 2 helikoptrar men det var visst 3 stycken som var här. Ett par dagar hade de sin bas på badstranden och nere till vänster syns 2 av helikoptrarna och den såg de använde till röjningen.

Här till höger syns 2 sparkar som kommer att lottas ut i Intresseföreningens stora varutombola. De har tillverkats av Lage Näsström och är något alldeles extra. Som synes på den skylt som följer med sparkarna, nedan, är de tillverkade av äkta vildvuxen bankokteak.

Till varutombolan tas fler gåvor tacksamt emot. Större vinster som är lämpliga som hemliga vinster - men även småvinster. Lämna vinsterna senast den 13 juli till Olle Häggström -Ingrid Darj eller meddela vilka vinster du kommer att skänka.
(0660-26 10 30 eller 0733 -72 63 52).


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2012