På skärtorsdagen fick vi se både  påskkärringar och påskgubbar i Drömmebygden. Hemma hos mig kom de sex vackert utklädda påskkärringarna först och efter en stund kom de två stiliga påskgubbarna på bilden under till höger.

På IOGT-NTO Drömmes påskfest med föreningsmöte på kvällen kom det också en påskkärring, ovan till vänster. Hon är nog en av de yngre påskkärringarna i byn, inte ens året än.  Till vänster hugger mötesdeltagarna in på påsksupén. 24 medlemmar deltog på mötet.


Till vänster bilder från en lång promenad runt Drömmebygden på påskaftonen. Efter en inledande runda runt Mon tog jag av längs Siljomsvägen och  Tubgatan ner mot Bäcka och vidare hem. Totalt blev det 9.5 km. Enbart backen från Siljomsbron upp till dammen är 1.4 km och uppåt hela vägen.

Övre bilden är tagen längs Tubgatan och den undre visar forsen vid kvarnen.

Fler bilder från påskhelgen som var solig men blåsig och kall emellanåt. Nätterna har varit ganska kalla de senaste dagarna med temperaturer ner mot 15 minusgrader.

Till höger en flock fåglar som flög fram och tillbaka på långfredagen. På håll trodde jag de var kajor men när jag tittar efter närmare, bilden under, vet jag inte alls vad det är för fåglar.

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2012