Vårens sista organiserade samling på Näslandet samlade ganska många som trivdes i det fina vädret söndag 25 mars.

  

Ganska fint väder den senaste tiden med relativt varmt väder. Sjön är snöfri nu och isen torde försvinna ganska fort i år. Ibland är den öppen i slutet av april men lika ofta dröjer det tills början av maj.

 

Drömmebygdens Intresseförening kom på andra plats.

Sidensjömästerskapen i frågesport 12 mars

Sidensjö Hembygdsförening visade sig vara Sidensjös mest allmänbildade förening när Sidensjömästerskapen (SM) i frågesport avgjordes måndag 12 mars. Årets upplaga av SM samlade 11 deltagande lag.

Det var 16:e gången som Sidensjömästerskapen arrangerades. Sen första gången 1997 har tävlingen blivit en kär tradition för föreningarna i Sidensjö och det brukar vara 11-12 tävlande lag från främst föreningar inom Sidensjö. Även om det är roligt att vinna tävlingen är det mest en lekfull kväll där det finns gott om plats för skämt och gliringar mellan lagen och tävlingsledningen. Arrangörer för tävlingen som hölls på Valhalla i Drömme var som tidigare år IOGT-NTO Drömme.

Eric Forsberg var tävlingsledare med Roland Thelin och Bertil Westin som medhjälpare. Frågeämnena var som vanligt blandade. Lagen väljer själva om de vill svara på 3, 2 eller 1 poäng och 3-poängsnivån kan vara vanskliga att svara på, något flera av lagen märkte när de gissade fel.

Flera lag var med i toppstriden när den femtonde och sista frågan ställdes och det blev till och med nödvändigt med en utslagsfråga för att få fram en segrare. Både hembygdsföreningen och Drömmebygdens Intresseförenings lag 1 hade 30 poäng efter sista frågan och efter utslagsfrågan stod hembygdsföreningen som segrare. På tredje plats med en poäng mindre kom nykomlingarna Lag Jacobsson och på fjärde plats kom Brynge Kulturförening.
Övriga deltagande lag var Sidensjö EFS, Rössjö By- och Kulturförening, Drömmebygdens lag 2, Sidensjö PRO, Sidensjö Socialdemokratiska förenings lag 1 och 2 och IOGT-NTO Drömme.

Lag Jacobsson blev trea.

 
 

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2012