Ett 30-tal deltog när Intresseföreningen bjöd in till familjedag vid vindskyddet vid Näslandet söndag 11 mars. Tyvärr var vädret ganska blåsigt och mulet, tvärtemot det fina vårvintervädret som varit den senaste tiden.


Grillträffarna på Näslandet började söndag 4 mars i ett strålande vårvinterväder. Ett 30-tal var samlade där och hade det trevligt tillsammans. De senaste dagarna har det blivit kallare under nätterna men dagarna är fortsatt varma. (Foto: Ingrid Darj)

Onsdag kväll 29 februari var juniorträffen på Valhalla flyttad upp till grillplatsen vid kraftverksdammen där vi grillade korv och graffittimålade med karamellfärg, se bilden till vänster.  (Foto: Ingrid Darj)

Söndag 26 februari arrangerade IOGT-NTO Drömme ett mycket uppskattat musikuppträdande med det jämtländska folkmusikbandet Hoven Droven. Bandet som bildades 1989 anses vara Sveriges bästa folkmusikgrupp och Hoven Droven som är jämtska betyder ungefär "huller om buller", "hur som helst" eller "allt möjligt".
Med sig hade de ungdomsgruppen
Mittfolk, ett 15-tal begåvade unga musiker från Västernorrland. Mittfolk och Hoven Droven var på en turné genom Västernorrland och en av spelningarna var alltså i Drömme.
Ett 80-tal åskådare fick sig en riktig högtidsstund när Hoven Droven och Mittfolk spelade upp sin folkmusik som är både vacker och fartfylld.

När hela ensemblen på 22 musikanter satte fart på Valhallas relativt lilla scen gungade hela publiken med i de rytmiska och svängiga låtarna. Hela tiden höll man också en dialog med publiken och speciellt Jens Comén som sköter det mesta av pratet mellan låtarna drog ner många skratt från publiken.
Som vanligt när det ordnas kulturarrangemang i Drömme serverade arrangörerna IOGT-NTO Drömme en mycket god middag i samband med musikarrangemanget.

Många vackra och vårvarma dagar i Drömmebygden den senaste tiden. Under veckan 26/2 - 2 /3 har varit plusgrader flera dagar.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2012