På lördagen fylldes IOGT-NTO-lokalen i Drömme med 150 luciafirare i åldern från nästan nyfödd till nästan 90 år. Det blev en  intensiv träff som innehöll både lucia, fika, lotterier, tomte och strömavbrott.
Som vanligt var det Sidensjöskolans klass 3-4 som skötte om luciatåget.

När tomten kom var det många förväntansfulla barn som väntade på honom och han fick dela ut nästan 60 godispåsar till dem.
Efter fikapausen blev det uppskattad underhållning med Anna Hörnell från Överhörnäs som framförde egna sånger till eget ackompanjemang.
I slutet av den gångna kom vintern till slut och det på ett ganska våldsamt sätt. Torsdag-fredag föll det ett par decimeter blötsnö och strax efter 12-tiden på fredagen försvann strömmen i ett ganska stort område i södra delen av kommunen. I Drömmebygden kom strömmen tillbaka sent fredag kväll men i andra delar av Sidensjö fick man vänta avsevärt längre. Det var också ganska stormigt, något som märktes mest i kustområdet där vatten nivåerna höjdes avsevärt.

Efter snöfallet föll temperaturen ned till cirka 8 minusgrader men nu måndag kväll är det nollgradigt igen.

Sjön var ju isfri igen förra söndagen men under måndagen frös den på igen och sedan dess har den varit isbelagd. Bilden till höger är från måndag.

 


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2011