Fredag 25 november kom julgranen på plats på Näsänget. Julgranen som sätts upp av Drömmebygdens Intresseförening har blivit en tradition i Drömmebygden och den är ett uppskattat landmärke vid korsningen med Sollefteåvägen (många säger  fortfarande Gålsjövägen vilket känns mer naturligt). Redan 1999 fanns granen på plats och möjligen började traditionen ännu tidigare.
Gänget som satte upp granen i år var Olle Jonsson, Tage Gidlund, Yngve Näsström, Sture Näsström och Johan Sandström som tog dessa bilder till vänster. Bilden till höger togs måndag kväll 28 november.

Inga större förändringar i höst- och vintervädret har ägt rum de 2 senaste veckorna. Snön som föll för 2 veckorna sen försvann snabbt och istället har det regnat ganska mycket den senaste tiden. Det har också blåst kraftigt ett flertal dagar och nätter. Lördag morgon 3 december var Drömmesjön istäckt på vår halva av sjön men den isen försvann under det regn som föll under dagen. Till vänster bilder från söndag 4 december. Temperaturerna håller sig runt nollstrecket även om det blivit aningen kallare de senaste dagarna.

 

Birgitta Westman har skickat in 2 bilder från en höstpromenad upp till Hinnsjön 10 november. Man måste säga att vi har en ovanligt mild förvinter då det kan se så här vackert ut i början av november.

Härunder syns en bild till från söndagen den 4 december strax före klockan 14. Solen dök plötsligt upp strax innan den skulle försvinna. Den här dagen gick solen ner 14.10 enligt min smartphone som också fotat den här bilden. Solen gick upp 8:58. Utan snö blir det väldigt mörkt så fort som solen går ner men nu vänder det snart igen.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2011