Söndag 23 oktober och det har fortfarande inte fallit någon snö i Drömmebygden. Hösten är ganska mild mot oss och det har knappt varit någon halka än heller. Några mornar har det varit is på bilarna och dubbdäcken är monterade på de flesta bilarna för säkerhets skull men längre än så har inte vintern avancerat. Eftersom söndagskvällströttheten varit större än normalt har hemsidan vilat lite och det finns ganska mycket att rapportera om.
Söndag 23 oktober var ganska fin med temperaturer runt 5 plusgrader.

Förra söndagen hade IOGT-NTO Drömme föreningsmöte med diplomutdelning. Det var 10 stycken som mottog diplom för långt medlemskap i IOGT-NTO och av dem var 7 stycken närvarande, se bilden till höger.

Diplomutdelare var Siv Bard från Örnsköldsvik som sitter i IOGT-NTO:s förbundsstyrelse. Siv höll ett väldigt fint tal till diplommottagarna där hon i sin berättelse om nykterhetsrörelsens  utveckling genom åren vävde in diplomottagarnas inträde i rörelsen på ett mycket fint sätt.

Underhållare under diplomutdelning var Sara och Stina Johansson från Sunnansjö som sjöng och spelade svenska melodier för oss mycket vackert.

 

Senare på kvällen blev det en vacker syn över sjön när månen gick upp över  Nätersjöberget bakom moln.  

Fredag 7 oktober var det dags för den årliga kampen mellan IOGT-NTO-kretsens föreningar om vilken som är mest allmänbildad. I år gick tävlingen i Alne och 6 lag ställde upp. Segrare blev ett av våra lag från Drömme, IOGT-NTO Drömme lag 1, till höger. Vårt andra lag blev trea och de syns nere till vänster. Nu hade vinnarna lite förstärkning, Bosse Linnarsson i mitten på bilden till höger är medlem i Örnsköld men han tävlade för Drömme denna gång. Tvåa blev det alltid lika kunniga laget från Lycka och Välgång i Backsjö, ovan till vänster. Tävlingsledare var John E. Själin och Mathz Själin.


Till vänster en bild till från tävlingen i Alne.


Inne på Mon har det ett tag pågått ett omfattande arbete med att dra en ny vattenledning upp till Anundsböle. Det gamla vattenverket i Anundsböle har tjänat ut och nu kopplas den byn och Björnböle in på samma vatten som vi har i Drömme. Bland annat har en ny pumpstation byggts längs vägen från Gålsjövägen in till Drömmemon, bilden till höger. Det kopplas också in på flera ställen längs vägen, se bilden till vänster som är tagen vid Kalle Thelins.

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2011