Natten till fredagen började ett våldsamt regnväder i södra delarna av kommunen och även vi i Drömmebygden fick känna av det. Mest verkar det ha regnat runt Bjästa och vi slapp nog det allra värsta ovädret.

Regnet pågick nog frampå fredag förmiddag och så här såg det ut på Näsänget vid ett-tiden. De två övre bilderna är tagna av Mats och Margaretha Jonsson. Den nedre vänstra bilden tog jag själv vid femtiden och då tyckte jag att det var väldigt mycket vatten. Men om man jämför bilderna syns skillnaden mot mitt på dagen.

 
Till vänster en bild som Lennart Bylund tagit av bäcken på andra sidan vägen som också steg väldigt mycket.

Sjön får ju ta emot väldigt mycket vatten efter det här regnet och redan på fredagskvällen hade den stigit halvvägs upp mot omklädningsstugorna nere på badstranden. Under helgen steg den ytterligare och på söndagen var vattnet ända uppe vid trafikskylten.

 

 

Det rinner väldigt mycket vatten uppifrån Hinnsjön också och Brattfallet dånar som om det vore den värsta vårfloden. Till vänster en bild från Brattfallet på söndagen och till höger en bild från Bäckabron på fredagskvällen.

Jag tog en kort videofilm uppe vid Brattfallet. Trots kortheten är den cirka 7 Mb men med ett bra Internet vågar man ladda ner den. Klicka här.

 

Till vänster en bild av bron över Brattfallet.

 

 

Söndag 11 september var en rätt så fin dag i Drömmebygden med temperaturer runt 15 grader.
 

 


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2011