Många tog chansen att se Bylunds lantbruk i Hållen när det var öppet hus där under lördagen den 27 augusti. Besökarna kunde ta en rundtur genom den stora ladugården där mer än 100 kor finns. I den splitternya delen på högra sidan finns det också många små kalvar.

I entrén till ladugården serverades det också fika och hamburgare som intresseföreningen bjöd på.
Speciellt stort intresse väckte de mjölkrobotar som finns installerade i den toppmoderna ladugården. Till höger så berättar Lennart Bylund hur robotarna fungerar för en skara nyfikna besökare. Det är fascinerande att se hur mjölkrobotarna mjölkar korna en efter en helt automatiskt. Dessutom håller systemet reda på hur mycket varje ko mjölkat och hur mycket foder den ska ha. Blir det något fel under arbetet så meddelas de som arbetar i ladugården automatiskt.   

Under söndagen var det både grått och småregnigt i Drömmebygden. Däremot är det fortfarande ovanligt varmt både under dagarna och kvällarna.

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2011