Surströmmingen vid Drömmebodarna fredag 19 augusti samlade som vanligt många deltagare. Programmet var som vanligt mat, klunsning, berättande av historier och trevlig samvaro vid borden. En ny kaffepanna som Sture Näsström tillverkat och skänkt till Drömmebodarna invigdes under kvällen. Till vänster serverar Johan Sandström kaffe ur den 12 liter stora pannan.

Lördag 20 augusti hölls för första gången en Triathlon-tävling i Drömme. Det blev ett väldigt trevligt arrangemang  med stor uppslutning nere på badstranden. Efter en mycket spännande tävling med grenarna simning, cykling och löpning vann Marie Norberg och Thord Berggren dam- resp. herrklassen, övre bilden till vänster. Dagen var så lyckad att det bestämdes direkt att den återkommer nästa år.


Söndag 21 augusti gjorde IOGT-NTO Drömme en föreningsresa till västra Medelpad och östra Jämtland med en fullsatt buss, 51 deltagare. Det blev en mycket trevlig och fullspäckad dag där bland annat Sveriges geografiska mittpunkt, Flataklocken, besöktes. Till vänster syns en bild tagen högst upp i det lite svajiga utkikstornet. Vi hann också med besök på bland annat Slöjdmuseet i Borgsjö, till höger. Det var en fascinerande upplevelse att se allt som upphovsmannen till föremålen snidat. 

  

Väldigt blandat väder  den senaste tiden i Drömmebygden. Det har varit några rejäla skyfall, särskilt under nätterna, men det har också varit flera riktigt varma dagar och kvällar. De här lite dimmiga bilderna är från söndagsmorgonen när utflyktsbussen rullade kring Drömmesjön.

 


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2011