Fäboddagen på Nybodarna söndag 24 juli samlade gissningsvis mer  än 150 besökare sammanlagt trots det lite regniga vädret de första timmarna.

Maria Bervelius, till vänster, bjöd på både vacker sång och en spännande berättelse. Här berättar hon den spännande ryska folksagan om Vasilisa och häxan Baba-Jaga. Maria hann också med att sjunga under den inledande friluftsgudstjänsten och tillsammans med Real Stompers senare under dagen.  

Oturligt nog började det regna strax innan den inledande gudstjänsten men det var ganska många ändå som deltog. Gudstjänsten leddes av Birgitta Sedin.

På eftermiddagen uppträdde Real Stompers, till höger, och de bjöd som vanligt på vacker och medryckande musik. 

I övrigt var programmet på fäboddagen som vanligt med kaffeservering, hamburgeri, servering av kolbullar och försäljning av hantverk och honung. Till vänster håller Lennart och Jyrki på med att steka hamburgare.

 

Till vänster håller Anders och Johan på att laga till ännu fler kolbullar som hade en strykande åtgång.

Ola Jonsson, till höger, vann högsta vinsten i Intresseföreningens lotteri som var en spark tillverkad av Lage Näsström.

Till vänster så är Gösta Norberg i full färd med att sälja den egentillverkade honungen.

 

 

 

Fredag 22 juli var det avslutning på simskolan i Drömme. I år var det hela 39 barn som deltog i simskolan och de flesta av dem var med på avslutningen. Även föräldrarna var med. Innan det blev bad så var det flera lekar på stranden för att få upp värmen.

 

Som vanligt så bjöd IOGT-NTO Drömme på fika till alla under avslutningen.

Som avslutning så delades diplom och medaljer ut till deltagarna i simskolan, nere till vänster.
 

42 stycken deltog under grillkvällen på badstranden fredag 22 juli. När fotografen kom dit lite senare än vanligt hade många av deltagarna hunnit hoppa i vattnet eller satt sig i bastun, till höger.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2011