Återigen blev intresseföreningens vandring i försommarkväll fredag 10 juni en riktig pangkväll för det 40-tal som deltog i årets upplaga. Vädret var t.o.m kanske lite för bra då den fantastiska värmen under fredagen fortsatte under hela kvällen och gjorde den cirka 8  km vandringen lite svettig emellanåt.
Men med lite pauser för vila och vätskeintag som till höger när vi stannat upp vid Vikners i Bäcka gick det bra.
Årets vandring gick från Valhalla till kvarnområdet där det berättades om det områdets historia. 

Sedan fortsatte vi ner genom "Änge" och vidare upp mot bortre delen av Bäcka. Ovan till vänster har vi stannat längs vägen och får höra om de flertal fastigheter som funnits här.

Slutmålet var kraftverksdammen där intresseföreningen bjöd på hamburgare och kaffe med dopp. Till höger så steker Lennart Bylund  hamburgare till hela gänget.

 

Tisdag 7 juni var det städkväll på badstranden med ett 35-tal deltagare. Efter arbetet var det som vanligt fika och korvgrillning. Under kvällen kom även bastuflotten på plats. Det var Alf Bylund som drog dit bastun med sin båt.

 

 

Fantastiskt varmt väder i Drömmebygden under fredagen och lördagen. På lördag visade termometern 30 grader i skuggan. Under söndagen försvann värmen och det blev lite mer normala temperaturer.

 


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2011