Söndag 8 maj var riktigt fin och varm, åtminstone jämfört med början av maj som varit både kall och ruggig.

Under söndagskvällen fick många får och deras lammungar komma ut på grönbete på lägdan mittemot bönhuset och det var en upplevelse att se de små lammen springa runt sina mammor och bräka.


Valborgsmässofirandet på Valhalla samlade som vanligt många deltagare. Årets vårtalare var Birgitta Westman som höll ett mycket vackert vårtal med upplevelser från livet i vår vackra och fina bygd.
 

Som vanligt var det sång av Sidensjö kyrkokör och brasa. Nytt för i år var att fyrverkerierna avskaffats, något som deltagarna verkade tycka var bra.

 

 

Till höger en bild på några fler påskkärringar som var ute och vandrade inne på Mon under påskhelgen.

Måndag 2 maj hölls vårens andra kurs i hjärtlungräddning och hjärtstarter på Valhalla. Ledare var Tommy Sjöberg från Civilförsvarsförbundet i Örnsköldsvik och 15 deltog denna gång.

Sjön blev isfri ovanligt tidigt i år. Oftast dröjer det in i maj innan sjön går upp men i år var den nog isfri 27 april. Till höger en bild från morgonen 27 april då det fortfarande låg mycket is kvar på andra sidan sjön och runt Furunäsudden. På kvällen samma dag fanns det bara lite is kvar vid Furunäsudden, bilden till vänster,  och den torde ha försvunnit under kvällen och natten.

Till vänster en bild från 29 april då sjön låg spegelblank. 

 


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2011