Påskhelgen 21-25 april var fantastisk fin i Drömmebygden med varmt och kavlugnt väder. Uppe i Brattfallet forsar det fullt med vatten just nu som synes på bilden till höger. Margaretha och Mats Jonsson har har skickat in den aningen ovanliga bilden där gångbron är med för en gångs skull.

I Drömme fick vi besök av de här glada påskkärringarna på skärtorsdagen. Jag tror att de kom ända bortifrån Kläppen på sin vandring mellan gårdarna. Det var tydligen ännu flera påskkärringar i farten som kanske också kommer med här så småningom.

På skärtorsdagen hade IOGT-NTO Drömme sin numera traditionella påskfest med föreningsmöte på Valhalla med ett 25-tal deltagare.

Till vänster syns 2 bilder från annandag påsk 25 april respektive söndag 17 april där man ser ut fort snösmältningen gått den senaste veckan. Nu på måndagskvällen ligger isen fortfarande kvar på sjön. Det är ganska mycket öppet vatten vid åmynningen och det är nog inte så många dagar kvar innan sjön är isfri.

 

 


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2011