Familjedag vid Drömmesjön

I strålande vackert vårvinterväder bjöd Drömmebygdens Intresseföreningen in till familjedag vid vindskyddet på Näslandet söndag 13 mars. Ett 40-tal deltagare sken i takt med solen i det fantastiska vårvintervädret.
De flesta kom från byarna i Drömmebygden men en del kom längre ifrån. Dagen till ära bjöd intresseföreningen alla på varm korv som tillreddes på den grillplats som finns vid vindskyddet.
Under söndagarna i mars samlas många av innevånarna i Drömmebygden vid vindskyddet på Näslandet och oftast är det 20-30 stycken som deltar.

Just nu håller MIVA på att byta ut cirka 1 kilometer av den gamla vattenledningen från Drömmemon som är från 1955. Första spadtaget togs 14 mars nedanför Pekkonens inne på Mon, rördragningen för denna sträcka avslutas vid Kerstin och Lage Näsström i centrala Drömme. Arbetet kommer att pågå fram till påsk, lite beroende på väder.
Man utgår ifrån isbanan, där finns rastkoja och där svetsas rören ihop i en container.
Arbetsledare är Roland Söderström. Till sin hjälp har han Stefan Westelius, Roger Ericsson och Lars Isacsson.
Projektering pågår för en fortsättning till Anundsböle. Men det blir senare. Mats och Margareta Jonsson har skickat de här bilderna och rapporten.

 

Vackert vårvinterväder i Drömmebygden den senaste tiden. Nätterna kan var ganska kalla med solen värmer på dagarna och driver upp temperaturen. 

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2011