När Mötesplats Valhalla började höstens träffar måndag 18 oktober kom ett 30-tal till Valhalla. Sjukgymnasten Mathias Sundberg var kvällens gäst och han höll ett mycket intressant föredrag om sitt verksamhetsområde. Han berättade om hur kroppen fungerar och vad som en sjukgymnast kan hjälpa till med om man får problem med t.ex nacke, rygg, höfter och knän. Deltagarna var mycket intresserade och kom med många frågor. Mathias som är bosatt i Sidensjö har ett eget företag och han erbjuder bl.a. behandling av nack- och ryggproblem, akupunktur, friskvård och massage.

Till vänster ett par bilder från söndag 24 oktober. Den senaste veckan blev ganska kall med temperaturer neråt 10 minusgrader på mornarna. På fredagskvällen föll det lite snö som låg kvar tills på lördagsförmiddagen. Även natten till söndagen kom lite snö som synes på bilden till vänster.
Margareta och Mats Jonsson har skickat en rapport och några bilder från en utflykt de nyligen gjort till skogarna söder om Björnböle. Där träffade de på 2 män som var ute och provborrade för de vindkraftverk som Nordisk Vindkraft planerar att bygga i skogarna i  Drömmebygden. Går allt enligt planerna kan det bli 52 vindkraftssnurror i Sidensjö. På www.nordiskvindkraft.se kan man läsa mer om detta.
Föreslagna områden ligger söder om Björnböle, runt Grässemyran och vid Lidberget. Vindkraftverken beräknas ge elkraft till 52 000 hushåll och det ska vara klart 2014. Man kan redan nu se en mätmast från olika ställen i Drömme, men den är bara hälften så hög som de verkliga vindkraftverken.

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2010