Ett 30-tal deltog i röjdagen i Drömmebygden lördag 2 oktober.

Klockan nio samlades man på Valhalla för utdelning av arbetsuppgifter och det jobbades på flera ställen fram till lunchen. Till höger är det Alf Bylund, Anders Westman och Johan Westman som röjer längs vägen mellan Björnböle och Drömmemon. Ett annat gäng röjde samma väg lite närmare Drömmemon.

Till vänster är det Bengt Vikner och Lage Näsström som lastar av ved vid vindskyddet vid Siljomsbron. Veden hade de kluvit uppe vid Drömmebodarna tidigare. Även Nils-Ola Vikner var med här.

Nere vid badstranden togs badbryggorna upp och här jobbade 4 stycken. Det jobbades även runt Valhalla och på några ytterligare platser i bygden.

Klockan ett bjöd sen Intresseföreningen på en god lunch på Valhalla.

Till höger en vacker höstbild från Siljomsvägen uppe vid selet strax nedanför Drömmebodarna.

På fredagskvällen 1 oktober var det dags den årliga kretsfrågesporten, av av årets trevligaste arrangemang för IOGT-NTO-föreningarna i Örnsköldsvik. Åtta lag deltog i tävlingen som i år hölls i Åte, Överhörnäs och det blev en hård kamp om segern. Länge såg det ut som om fjolårssegrarna Lycka och Välgång från Backsjö, ovan till vänster, skulle ta hem segern igen men efter omräkning visade det sig att Nya Segrar lag 2 från IOGT-NTO Drömme, till höger, segrade. Trea blev IOGT-NTO Alne, till vänster. Lagen flankeras av tävlingsledarna John E. Själin och Mathz Själin.

Årets tävling var den 21:a tävlingen som John E. Själin från värdföreningen Norrland i Åte skötte om och han hyllades för sitt uppskattade arbete med tävlingen av Roland Thelin med en blomma.

Till höger en bild från veckan som gick som togs av Mats Jonsson. Johans kor lyckades rymma men när Johan kom för att hämta dem följde de snällt med honom hem längs Movägen. Här passerar de just nedanför Valhalla.

 

Här bredvid syns ett par bilder av sjön från den gångna veckan. Bilden till höger är en morgonbild med dimmor på andra sidan sjön.

Måndagsmorgonen var den första dagen det var is på bilen denna höst för mig. Morgonkylan fortsatte ändå till slutet av veckan då det blev mildare igen. Dagarna har varit mycket fina och milda däremot den senaste tiden.

 


 

Motionsgymnastik på Valhalla hösten 2010

Torsdag 7 oktober 19.00 startar gymnastiken. Ledare: Therese Schedin och Sara Byström.

    

Mötesplats Valhalla startar måndag 18 oktober kl.19.00
Det blir 6 träffar med olika teman:

  • 18 oktober: Information om nack- och ryggproblem av sjukgymnast Mattias Sundberg, Nättersjö.
  • 25 oktober: Johan Sandström har hand om bygdeföremål.
  • 1 november: Eleonor Norberg informerar om sömn.
  • 8 november: Birgitta af Klinteberg, föreläsning i Tankefältsterapi.
     
    Vi  serverar fika till en kostnad av 20 kronor.

Gåvoauktion på Valhalla 26 oktober

Samarrangemang med IOGT-NTO. Vi behöver gåvor till denna auktion (ta med till auktionen)
Välkomna!


Valhallalotteri  50/50

Vill du stödja Valhallalokalen är du välkommen att köpa en eller flera lotter i Valhallalotteriet 50/50.

Hälften av pengarna som kommer in lottas ut och hälften går till Valhallalokalen. Dragning sker på Luciafesten den 11 december. Vinstlistan publiceras på www.dromme.se

Betala 100:- per lott till IOGT-NTO Drömmes plusgiro 46 00 03-7 eller bankgiro 5599-2309

Skriv ”Valhalla” på talongen och kom ihåg att skriva avsändare. Ring Ingrid 0660-26 10 30 om du vill ha inbetalningskort


Läs höstens medlemsbrev till IOGT-NTO:s medlemmar i PDF-format


Intresseföreningen informerar

Som ett led i att utveckla vår bygd och värna om miljön så har vi ordnat förutsättningar för att kunna pendla med buss och samåka med bil.
Ett samarbete mellan Vägverket, Drömmebygdens Intresseförening och Sidensjö Framtid.
Parkera på uppmärkta platser. Det är av yttersta vikt att ni skriver upp er i loggboken så att vi fortsättningsvis kan finansiera detta projekt via Vägverket.

Intresserade:
Kontakta Daniel Söderlind, Kläppen, daniel.soderlind@hotmail.com, mobil: 070 395 28 85


Information om hjärtstartern på Valhalla

Nu är hjärtstartern lätt tillgänglig på Valhalla. Den finns i trapphuset ner mot bastun på Valhalla och dörren är alltid öppen. Se bilden till höger.

På Valhalla i Drömme finns det nu en hjärtstarter som ska kunna användas av befolkningen i främst södra Sidensjö. Hjärtstartern har bekostats av Våra Gårdar (Nykterhetsrörelsens samlingslokalorganisation) och tillhör Föreningen Valhallalokalen.
Vid hjärtproblem är det viktigt att man snabbt får hjälp och i väntan på ambulans är det mycket värdefullt att ha tillgång till en hjärtstarter. Även om man inte har tillgång till en hjärtstarter kan man ändå ge bra hjälp om man kan hjärt- och lungräddning (HLR). Den hjärtstarter som finns på Valhalla ska placeras lätt tillgänglig i lokalen så att det är enkelt att hämta den vid behov.
Läs mer om Civilförsvarsförbundet och hjärt- och lungräddning på  www.civil.se och www.hlr.nu


Drömmebygdens Intresseförening informerar om boendefrågor i bygden

Som ett led i vårt arbete i Drömmebygdens Intresseförening att skapa mera boendemöjligheter i bygden, har vi nu tagit ett ytterligare steg framåt.
Vi har med hjälp av en enkät undersökning fångat upp att det finns fastigheter och tomter till salu i Drömmebygden. Allt ifrån avstyckning av tomt, hus (allt från renoveringsbehov till stort renoveringsbehov), fastighet.

Intresserade: Kontakta Daniel Söderlind, Kläppen, daniel.soderlind@hotmail.com, mobil: 070 395 28 85Drömme på Facebook

Det ha funnits en vilande Facebook-grupp för Drömme ett tag. Nu kanske det är dags att vi försöker få lite fart på den. Om du har Facebook eller tänker skaffa så gå in på
http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=5639541198&ref=ts
och titta där och gör inlägg om det som rör Drömme. Klicka på "Gå med" för att bli medlem.

 

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2010