Första helgen i september var en lugn helg i Drömmebygden.

Vädret under helgen var ganska fint med sol under lördagen och lite halvmulet på söndagen. Temperaturerna under söndagseftermiddagen höll sig strax över 15 grader. Än så länge har det inte varit någon is på bilen på mornarna så minusgraderna låter vänta på sig. 

Torsdag 26 augusti passerade det första passagerarbärande tåget uppe vid Brattfallet. Vid Botniabanans invigning som pågick torsdag-söndag var det de som jobbat med projektet som fick åka först. Det var cirka 340 personer som åkte med i tåget som hade 5 vagnar. En av dem som åkte med var Drömmebon Mats Jonsson. Ett antal Drömmebor, varav några syns till vänster, hade samlats uppe vid Brattfallet för att se när det första tåget passerade. Tyvärr dröjer det ett år till innan den reguljära trafiken börjar på "vår" del av Botniabanan då Ådalsbanan inte är klar ännu. Fram till dess blir det trafik Örnsköldsvik-Umeå. Dessa bilder är tagna av Margaretha  Jonsson.
Lördag 28 augusti var det dags för den högtidliga invigningen av Botniabanan och det blev en mycket festlig dag i Örnsköldsvik. Tusentals samlades framför det nya resecentrumet för att se och höra kungen inviga Botniabanan.

Ovan till vänster invigningstalar kommunalrådet Elvy Söderström. Elvy är ju den som bidragit mest till att Botniabanan blivit till och hon var som övriga Nolaskogsare denna dag jublande glad över att järnvägen äntligen är färdig. Det fanns även en till Sidensjöbo på scenen under invigningen. I ungdomskören som följde med invigningståget och sjöng vid varje uppehåll ingick Gerth Ahnström från Hämra. Han syns i mitten av bilden till vänster.

Också under lördagen hade ett stort antal Drömmebygdare samlats uppe vid Brattfallet för att se på när invigningståget med kungen passerade. Förhoppningsvis finns det bilder därifrån också som kan visas senare.

Till höger en bild från resecentrumet och alla som samlades där under invigningen.

Vädret den senaste tiden har varit kallt och regnigt utom just under invigningslördagen som var varm och solig.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2010