Trots att det blev en ganska regnig dag på Nybodarna när Drömmebygdens Intresseförening arrangerade den årliga Fäboddagen söndag 25 juli fick de uppskattningsvis 100-talet besökarna en mycket trevlig dag. Arrangörerna hade ordnat med flera partytält där man kunde samlas under de värsta regnskurarna och det blev gemytligt när man trängdes under tältduken.
Som vanligt började fäboddagen med en gudstjänst som leddes av Birgitta Sedin.

Efter gudstjänsten blev det uppträdanden med sång och musik av Cecilia Grönfelt och Kenneth Öhlin som framförde såväl folkmusik som egna kompositioner.

Ulla Jonsson, nere till höger, läste upp egna dikter och berättelser på Anundsjömål.

Som vanligt var det också försäljning av hamburgare, kolbullar och fika under fäboddagen. Något som Intresseföreningens medlemmar skötte om som vanligt. Det var också försäljning av honung, tunnbröd och konsthantverk på Nybodarna. Intresseföreningen sålde också ett stort lotteri med många fina vinster.

Fredag 23 juli var det avslutning på sommarens simskola på Drömme badplats. Ett 20-tal barn och ungdomar har deltagit och simskolan höll på i 2 veckor som vanligt. Vid avslutning var det såväl diplomutdelning och fika och bad förstås.

 

Torsdag 22 juli tog Sara Byström de här vackra bilderna på moln över Drömme.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2010