Dimmigt och lite dugggregn i Drömmebygden under söndag 8 november. Temperaturen låg på några plusgrader och den snö som föll i slutet av veckan har smält eller regnat bort till största delen nere i byn.
Uppe mot Hinnsjön ligger mer snö kvar och bilderna här på sidorna är från en promenad runt kraftverksdammen på söndagen. Till höger en bild från tubgatan där snön, stubbarna och marken bildar en sorts vacker symmetri i dimman. 

Tisdag kväll 3 november var det dags för den traditionella Fadderbarnsfesten på Valhalla. Arrangemanget kallas också Vänner i Världen. Ändå sedan 1958 har IOGT-NTO Drömme arrangerat den här kvällen som alltid innehåller en gåvoauktion till förmån för internationellt biståndsarbete. Ofta går biståndet till Sri Lanka men även Baltikum får del av det som samlas in. I år samlades nästan 10 000 kronor in under auktionen där Olle Häggström som vanligt svingade klubban. Den summa som samlas in mångdubblas av SIDA som skjuter till ett belopp i proportion till det skänkta. Dagens programpunkt stod Bengt Söderlind från studieförbundet NBV för. Han berättade om en resa till Tanzania han nyligen gjort tillsammans med ungdomar från Nolaskolan. På bilden är han klädd i en tunika köpt i Tanzania och den vackra och varma filt han visar upp kommer också därifrån.   

Torsdag 5 november kan man nog  säga vara den dag då årets första snö föll i Drömmebygden. Den snö som föll under natten låg kvar i alla fall ett par dagar till skillnad mot tidigare snöfall som regnat bort nästan direkt. Till höger en bild från torsdagsmorgonen. Under torsdagen föll ytterligare snö och på fredagsmorgonen hade vi fått ungefär en decimeter blötsnö.

Till vänster fler bilder från söndag 8 november.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2009