Måndag kväll 10 augusti blev mycket dramatisk i Drömme. Ett våldsamt åskväder passerade över byn vid halvsjutiden och plötsligt hördes en kraftig knall i centrala byn och blixten slog ner i den ladugårdsbyggnad hos Sandströms som ligger ner mot vägen. Många av de boende i byn trodde nog att det slagit ner hos dem själva. Efter några minuter stod byggnaden i ljusan låga och tack vare att brandkåren i Sidensjö, Bjästa och Örnsköldsvik var så fort på plats kunde övriga hus i närheten räddas. Enligt uppgift var det några okända förbipasserande i en bil som upptäckte branden och larmade räddningstjänsten. Man kan nog förmoda att de som gjorde den berömvärda gärningen gärna får höra av sig till Sandströms familjer.
Många av byns innevånare hjälpte till under branden och den insatsen gjorde nog också att det nu gick så pass bra som det gick. Och allra viktigast var väl att ingen människa skadades under branddramat.
Åskvädret är en anledning till att hemsidan är försenad den här veckan. Telefon och bredband är utslaget i flera av hushållen i området just nu tisdag kväll.

Kubbyran gick av stapeln lördag 8 augusti på Sidensjö IP. 135 lag var anmälda och det blev samma trivsamma folkfest som alltid. Drömmebygdens Intresseförening deltog som vanligt och de kämpade väl men lyckades inte gå vidare från gruppspelet. Som vanligt var det Märta Norberg som delade ut förstapriset som i år gick till ungdomslaget The Kubbs. 

 

De senaste dagarna har präglats av ett blandat väder med heta, fuktiga dagar blandat med dagar fyllda med störtregn och åska. Här bredvid bilder från söndag 9 augusti.

 

Till vänster en morgonbild från förra veckan.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2009