Det blev riktigt fint väder under midsommarhelgen i Drömmebygden trots alla dystra väderprognoser innan. Midsommaraftonen som många firade på Hembygdsgården i Sidensjö, bilden till höger, var kanske inte så väldigt varm men vädret var betydligt bättre än väntat.

Senare under helgen blev det varmare och söndagen var riktigt skön med temperaturer runt 20 grader i skuggan och varmare i solen. 

 

Ett 30-tal deltog under städ- och röjkvällen på badstranden tisdag 9 juni. När många hjälps åt blir det mycket gjort och badstranden blir bara bättre och bättre för varje år.

Till vänster har Kajsa, Josefine och Isa byggt en egen stad i sanden nere vid sjön.

 

Grillringen som kommit lite på sned ordnades också till. Det var Sture Näsström och Robert Thelin som hjälptes åt med det.

Som vanligt blev det också fika och korvgrillning efter arbetet, bilden till höger.

Mer bilder här från vandringen till Hinnsjön 12 juni


Sommarens simskola

Simskolan på Drömme badplats hålles i år 13-24 juli 2009.
Simlärare blir som förra året Elin Häggström.
Kontakta Roland Thelin, ulla.thelin@telia.com, för mera information.
Även i sommar kan man pröva på att orientera i Drömme. Klicka på bilden till vänster för att se hur man köper Naturpasset. 

Information om hjärtstartern på Valhalla

På Valhalla i Drömme finns det nu en hjärtstarter som ska kunna användas av befolkningen i främst södra Sidensjö. Hjärtstartern har bekostats av Våra Gårdar (Nykterhetsrörelsens samlingslokalorganisation) och tillhör Föreningen Valhallalokalen.
Vid hjärtproblem är det viktigt att man snabbt får hjälp och i väntan på ambulans är det mycket värdefullt att ha tillgång till en hjärtstarter. Även om man inte har tillgång till en hjärtstarter kan man ändå ge bra hjälp om man kan hjärt- och lungräddning (HLR). Den hjärtstarter som finns på Valhalla ska placeras lätt tillgänglig i lokalen så att det är enkelt att hämta den vid behov.
Onsdag 20 maj hölls en kurs om hjärtstartern och hjärt- och lungräddning med 17 deltagare på Valhalla i Civilförsvarsförbundets regi. Föreningen Valhallalokalen och IOGT-NTO Drömme var medarrangörer.
Till hösten blir det troligen kommer en ytterligare kurs i hjärt- och lungräddning och hjärtstarter i Drömme då det finns fler som är intresserade att lära sig denna livsviktiga kunskap. Anmäl gärna intresse till Bertil Westin, dromme@telia.com, så vi kan planera fler kurser. 

Läs mer om Civilförsvarsförbundet och hjärt- och lungräddning på  www.civil.se och www.hlr.nu


Här finns recepten på sopporna som serverades på Intresseföreningens årsmöte


Drömmebygdens Intresseförening informerar om boendefrågor i bygden

Som ett led i vårt arbete i Drömmebygdens Intresseförening att skapa mera boendemöjligheter i bygden, har vi nu tagit ett ytterligare steg framåt.
Vi har med hjälp av en enkät undersökning fångat upp att det finns fastigheter och tomter till salu i Drömmebygden. Allt ifrån avstyckning av tomt, hus (allt från renoveringsbehov till stort renoveringsbehov), fastighet.

Intresserade: Kontakta Daniel Söderlind, Kläppen
                       e-post: kickinorberg.snabel-a.hotmail.com
                  
    (Skriv in e-postadressen själv, ersätt snabel-a med @)
                       Mobil: 070 395 28 85


Besöksstatistik för www.dromme.se 

 

BESÖK HEMSIDAN FÖR SIDENSJÖ
     www.sidensjo.com


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2009