21 maj på kvällen syntes den här ovanligt kraftiga regnbågen över Drömme.

IOGT-NTO Drömmes vårcafé på Valhalla i Drömme tisdag 19 maj samlade ett 60-tal deltagare. Annika Östman från Ramvik var kvällens artist med sitt fina program om Monica Zetterlund och hennes musik. Hon kallar programmet ”Ett lingonris i ett cocktailglas” vilket var Tage Danielssons smeknamn på Monica Zetterlund. Ett mycket passande epitet som är lätt att förstå. Även om Monica Zetterlund lämnade sitt Värmland för att resa ut i den stora fina världen släppte hon aldrig kontakten med hembygden.  Läs mer här......


På Valhalla i Drömme finns det nu en hjärtstarter som ska kunna användas av befolkningen i främst södra Sidensjö. Hjärtstartern har bekostats av Våra Gårdar (Nykterhetsrörelsens samlingslokalorganisation).
Vid hjärtproblem är det viktigt att man snabbt får hjälp och i väntan på ambulans är det mycket värdefullt att ha tillgång till en hjärtstarter. Även om man inte har tillgång till en hjärtstarter kan man ändå ge bra hjälp om man kan hjärt- och lungräddning (HLR). Den hjärtstarter som finns på Valhalla ska placeras lätt tillgänglig i lokalen så att det är enkelt att hämta den vid behov.
För att på bästa sätt kunna utnyttja hjärtstartern ordnade IOGT-NTO Drömme och Föreningen Valhallalokalen onsdag 20 maj en kurs om hjärtstartern och hjärt- och lungräddning på Valhalla i samarbete med Civilförsvarsförbundet i Örnsköldsvik. Läs mer här.....

 

Mycket fint väder i Drömmebygden helgen 23-24 maj. Soligt, vindstilla och cirka 15 grader i skuggan.

Till vänster en bild från fredag 22 maj.

Under Folknykterhetens Vecka den gångna veckan har IOGT-NTO i Örnsköldsvik informerat om sin verksamhet på Örnexpo på Skyttis. Temat under veckan har varit "Minska alkovåldet". Flera medlemmar i IOGT-NTO Drömme har varit med Örnexpo och på de här bilderna syns Eivor Svensson Sedin, Ebba Pettersson och Bertil Westin. 


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2009