Helgen 25-26 april kom det riktig vårvärme och under söndagen var det runt 15 plusgrader i Drömmebygden. Mina första tussilagor hittade jag också. Kanske har de funnits tidigare utan att jag uppmärksammat dem.

Värmen kom lämpligt så här strax före valborg och har vi tur får vi en varm och skön  valborgsmässoafton på Valhalla.

 

Till höger en bild uppifrån "Lia" ner mot byn. Järnvägsrälsen lyser vackert roströd, förhoppningsvis inte så länge till dock. I juni ska det köras höghastighetsprov här då tågen ska köra upp till 275 km/timmen. Det blir en upplevelse att stå här då och se tågen blåsa förbi. Tyvärr blir det ingen tidtabell så det blir att vänta.  

 

Isen ligger fortfarande säker på sjön men blir det ett blåsväder torde den försvinna ganska fort. De senaste dagarna har snön smält bort med en väldig fart. Vi var några som var i Härnösand under lördagen och det var nästan som om man inte kände sig vid återkomsten på kvällen.

Mycket blommor kommer upp ur marken dessa dagar, det går egentligen för fort den här tiden för att man ska hänga med i svängarna.

Lördag 25 april var det en fascinerande musikföreställning på Valhalla. Gruppen African Mixed Cultures, fem  professionella musiker och dansare som har rötter i  Senegal, Guinea och Zimbabwe bjöd på en show som innehöll styltdans, eldshow, akrobatisk koreografi, massor av slagverk och vacker traditionell kora.
Ett 30-tal barn och vuxna deltog. Arrangörer var IOGT-NTO Drömme och studieförbundet NBV.

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2009