Rekordmånga deltog när IOGT-NTO Drömmes medlemmar spelade bowling i Örnsköldsvik fredag kväll 17 april. Hela 46 barn, ungdomar och vuxna deltog. Kvällen började med indisk buffé på Varvsberget, en bra uppladdning för att orka med 2 timmars hårt bowlingspelande.
Till höger så håller Bengt Vikner och Sören Johansson på att ladda upp inför kvällens första strike.
Med ett par  undantag är väl ingen av oss några mästare på bowling men det gick ändå ganska bra att spela efter några övningskast. Ganska många mäktade med en eller flera strikes men jämnheten var väl inte över sig.

Och det kanske är i jämnheten som mästaren visar sig. Men roligt hade vi som vanligt. Bowlingen som vi hållit på med några år nu är en av årets höjdpunkter för många medlemmar.
Bredvid bilder från Örnsköldsvik fredag kväll. En stor ro-ro-färja, Gute av Visby ligger i hamnen för reparationer några veckor nu. Annat intressant på bilderna är det omfattande bostadsbyggande som pågår i hamnen. Och vid båtens akter kommer det stora hotellbygget i hamnen tydligen att bli av ändå.  Och i bildens underkant, fast skymt, har bygget av Botniabanans resecentrum just satt igång. Det skall vara klart nästa år.

Ganska många medlemmar fortsatte föreningsaktiviteterna under lördagen då ett gäng åkte till Ramsele för årsmöte med NBV MittSverige, nykterhetsrörelsens studieförbund, och ett annat åkte till Husum för årsmöte med Våra Gårdar Västernorrland, nykterhetsrörelsens samlingslokalorganisation. Presidiet var "som vanligt" från Drömme och undertecknad som var sekreterare hamnade för ovanlighetens skull på bild själv, ovan till vänster. (Foto Sven-Åke Sjödin) Till höger på bilden syns mötesordföranden Eddie Östman, Näs. Till höger en bild på mötesdeltagarna i Husum som kom från stora delar av Västernorrland.

Till slut några bilder från söndag 19 april som var solig och synbart varm och skön. Men det blåste och snådde ganska mycket liksom det gjort de senaste dagarna. Lite aprilväder har det varit den senaste tiden med snöoväder och kallblåst men det är ju april också. Snart ska det nog bli bättre. Snön försvinner i alla fall långsamt och även sjön verkar bereda sig på att bli isfri.
Till höger en storspov som hade förirrat sig upp i byn bredvid husen på söndag kväll.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2009