Vintern har varit lång om än inte så sträng men den senaste veckan har vårtecknen börjat visa sig. Ett mildväder i början av veckan fick sjön att börja visa stora mörka fläckar. Troligen sjunker isen undan och vattnet lägger sig ovanpå. Ett snöfall lagom till helgen gjorde sjön vit igen men med lite god vilja kan de mörka partierna ses ändå.
De traditionella tjälskotten börjar också visa sig som på bilden till vänster. De här bilderna är från söndag 5 april.

SM i frågesport tisdag 31 mars 

Sidensjö EFS visade sig vara Sidensjös mest allmänbildade förening när Sidensjömästerskapen (SM) i frågesport avgjordes tisdag 31 mars. Sidensjö EFS har många gånger tidigare varit inblandad i tätstriden i frågetävlingen och lyckades nu för första gången ta hem den prestigefyllda titeln som SM-mästare i frågesport. I laget ingick Per Olsson, Lennart Edmark, Anna Hellström och Ronny Westin.

Det var 13:e gången som Sidensjömästerskapen arrangerades. Sen första gången 1997 har tävlingen blivit en kär tradition för föreningarna i Sidensjö och det brukar vara 12-13 föreningar som deltar med ett eller flera lag. Även om det är roligt att vinna tävlingen är det mest en lekfull kväll där det finns gott om plats för skämt och gliringar mellan lagen och tävlingsledningen. Arrangörer för tävlingen som hölls på Valhalla i Drömme var som tidigare år IOGT-NTO Drömme. Eric Forsberg var tävlingsledare med Roland Thelin och Bertil Westin som medhjälpare. Frågorna var som vanligt blandade. Lagen väljer själva om de vill svara på 3, 2 eller 1 poäng och 3-poängsnivån kan vara vanskliga att svara på, något flera av lagen märkte när de gissade fel. För att få med också ungdomar finns även några frågor som ämnen som riktar sig till yngre. Men Sidensjö EFS saknade inte konkurrens om tätplatsen. Flera lag var med i toppstriden och de slutliga tvåorna och treorna Rössjö By- och Kulturförening och Drömmebygdens Intresseförening var bara några poäng efter när slutresultatet var klart. Även arrangerande IOGT-NTO Drömme deltog själva med tre lag, som samtliga placerade sig i mitten av resultatlistan. Övriga deltagande lag var Sidensjö Hembygdsförening, Centern i Sidensjö, Sidensjö Församling, Brynge Kulturförening, By Intresseförening och Sidensjö PRO.

 

Fler bilder från den gråmulna söndagen den 5 april. Temperaturerna höll sig strax över nollstrecket. Lite regn har det också fallit de senaste dagarna.

Fredag - lördag 3-4 april deltog 8 medlemmar från IOGT-NTO Drömme i IOGT-NTO-distriktets årsmöte på Hampnäs Folkhögskola. Totalt deltog ett 70-tal barn, ungdomar och vuxna under de tre årsmöten som hölls. Gäst från IOGT-NTO:s förbundsstyrelse var Maj-Lis Lööw, som tidigare bland annat varit invandrarminister. 
Till vänster syns 4 av ombuden från Drömme i den högra raden under ett grupparbete om IOGT-NTO:s värdegrund.  


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2009