Årets Drömmare 2008 presenterades vid intresseföreningens årsmöte söndag 8 februari. Som synes blev det Bengt Vikner och Tage Gidlund som den här gången fick ta emot den prestigefyllda utmärkelsen som delats ut sedan 1999. Bengt och Tage fick utmärkelsen för sitt outtröttliga arbete för oss här i Drömmebygden. Om något behöver göras snabbt i bygden är det ofta de som tillsammans rycker ut och ordnar det.

 
Själva årsmötet var snabbt avklarat där tyngdpunkten låg på en diskussion kring kommande verksamhet. Som vanligt blir det många fina arrangemang framöver och en av höjdpunkterna lovar att bli vandringen till okänt mål 12 juni.  Vid valen omvaldes samtliga i styrelsen och Johan Sandström omvaldes enhälligt som ordförande för föreningen.
Efter mötet blev det sedan vacker musik med musikgrupppen Kvalster, 5 flickor från Gottne, Bredbyn och Domsjö, som spelade mycket vacker folkmusik på fiol, basfiol och en liten transportabel orgel.

 
Ibland förstärktes gruppen av riksspelmannen Anders Eriksson, ovan till höger, som varit lärare för dessa ungdomar under ganska många år.
Efter musiken bjöd Drömme Jaktklubb på en mycket välsmakande älgmiddag. Kockarna Ingvar Forsman och Lars Häggström, bilden ovan till vänster, bjöd i år tillsammans med övriga jaktkamrater på 2 olika soppor som var utsökta. Recepten på sopporna finns längre ner på sidan. Efter maten blev det mer vacker musik med Kvalster innan Johan Sandström tackade alla för en mycket trevlig eftermiddag.

 
Riktigt vintrigt i Drömmebygden under helgen 7 - 8 februari. Flera decimeter lössnö har fallit de senaste dagarna fast det varit ganska kallt, 10-15 minusgrader. Till vänster visar dock termometern +6 grader, men det är i fahrenheit då det är en amerikansk termometer.
Egentligen är det 15 minusgrader som synes på den inre ringen.

Den andra termometern jag använt visar tydligen lite för varmt så temperaturerna jag skrivit om på hemsidan kan ha varit felaktiga ett tag.

Här är lite vackrare bilder, nästan trolska, från Björnbölesstormyran tidigare i veckan. Det är tagna av Sara Thelin och Mats Byström under en skoterutflykt dit.

Till vänster ytterligare en bild från Storbölesstormyran.

Tisdag kväll 3 februari var det dags för den årliga musikfrågetävlingen Musikleken på Valhalla, till höger. IOGT-NTO Drömme deltog som vanligt i den landsomfattande tävlingen och det var 14 deltagare som var med i Drömme den här gången. Årets tävling var både rolig och snabb där den första delen var i form av ett korsord.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008