Inte så mycket att rapportera från Drömmebygden helgen 5-6 september. Vädret har varit minst sagt ostadigt de senaste dagarna. Fredagen var väldigt blöt med regn mest hela dagen. Helgen blev däremot ganska fin med sol och drygt 10 grader. Det är ganska milt fortfarande med relativt varma kvällar.

Till vänster hälsar Henny på Johans kvigor som nu finns inne på Mon. De har också fått sällskap av en storväxt tjur som verkar rätt så beskedlig som synes på bilderna.


Information om hjärtstartern på Valhalla

På Valhalla i Drömme finns det nu en hjärtstarter som ska kunna användas av befolkningen i främst södra Sidensjö. Hjärtstartern har bekostats av Våra Gårdar (Nykterhetsrörelsens samlingslokalorganisation) och tillhör Föreningen Valhallalokalen.
Vid hjärtproblem är det viktigt att man snabbt får hjälp och i väntan på ambulans är det mycket värdefullt att ha tillgång till en hjärtstarter. Även om man inte har tillgång till en hjärtstarter kan man ändå ge bra hjälp om man kan hjärt- och lungräddning (HLR). Den hjärtstarter som finns på Valhalla ska placeras lätt tillgänglig i lokalen så att det är enkelt att hämta den vid behov.
Onsdag 20 maj hölls en kurs om hjärtstartern och hjärt- och lungräddning med 17 deltagare på Valhalla i Civilförsvarsförbundets regi. Föreningen Valhallalokalen och IOGT-NTO Drömme var medarrangörer.
Till hösten blir det troligen kommer en ytterligare kurs i hjärt- och lungräddning och hjärtstarter i Drömme då det finns fler som är intresserade att lära sig denna livsviktiga kunskap. Anmäl gärna intresse till Bertil Westin, dromme@telia.com, så vi kan planera fler kurser. 

Läs mer om Civilförsvarsförbundet och hjärt- och lungräddning på  www.civil.se och www.hlr.nu


Här finns recepten på sopporna som serverades på Intresseföreningens årsmöte


Drömmebygdens Intresseförening informerar om boendefrågor i bygden

Som ett led i vårt arbete i Drömmebygdens Intresseförening att skapa mera boendemöjligheter i bygden, har vi nu tagit ett ytterligare steg framåt.
Vi har med hjälp av en enkät undersökning fångat upp att det finns fastigheter och tomter till salu i Drömmebygden. Allt ifrån avstyckning av tomt, hus (allt från renoveringsbehov till stort renoveringsbehov), fastighet.

Intresserade: Kontakta Daniel Söderlind, Kläppen
                       e-post: kickinorberg.snabel-a.hotmail.com
                  
    (Skriv in e-postadressen själv, ersätt snabel-a med @)
                       Mobil: 070 395 28 85Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2009