Årets kortaste dag, söndag 21 december, var ganska fin i Drömmebygden även om solen nu bara gjorde ett ytterst kort besök. Men jämfört med de byar i Kramfors kommun  som det berättades om i ÖA som är utan solen i månader har vi det ganska bra ändå. Skuggan till vänster torde väl vara rekordlång i alla fall.

 
Söndagen var ganska frisk även om termometern visade på noll grader mitt på dagen. Lite kallare än så kändes det som. 
Vintern fortsätter att hålla sitt grepp om oss även om det inte är så kallt. Som tur är för elförsörjningen har mycket av snön i träden försvunnit även om det fortfarande är vitt här och där. Till höger en bild från Bäckavägen från söndagen.
Till vänster fler bilder från söndagen.

 

 

Fler bilder från söndagen.

 

Nere till vänster försvinner solen just bakom Långberget strax efter tolv-slaget.


Till höger en bild från Grätnäsån där den passerar Bäckavägen. Det rinner ganska mycket vatten i ån för årstiden.

Nu är övergången till egna sopkärl även genomförd i vårt område. Förra veckan var det andra gången som hämtningen av sopkärlen gjordes. Än är sopcontainrarna kvar men de ska nog bort snart. 


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008