Valhalla var fullsatt när IOGT-NTO Drömme ordnade Luciafest för 42:a året i följd lördag 13 december. Som vanligt under senare år var det Sidensjöskolans årskurs 3-4 som höll i luciatåget. Lucian, tärnorna, stjärngossarna, tomtarna och pepparkaksgubbarna imponerade som vanligt med vacker och stark sång när de framförde alla de kära luciasångerna. Efter gott fika blev det också besök av tomten som delade ut godispåsar till alla barn. På begäran av publiken bjöd sen alla barnen på scenen på en vacker avskedssång utan minsta tvekan.  

Lite oväntat har vi fått riktigt vinterväder i Drömmebygden den senaste tiden. Ganska mycket snö har fallit och i kombination med fuktigt väder emellanåt har snön skapat stora problem både för elförsörjning och trafik. Ändå har vi i Drömmebygden kommit lindrigt undan, i Anundsjö finns det områden som varit utan el i dagar. Här bredvid bilder från söndag 14 december då det bara var några minusgrader men då det kändes kymigt ändå. På eftermiddagen kom ett underkylt regn som ställde till det ytterligare.

Till vänster en bild från den vackra lördagskvällen då det var helt klart och ganska ljust trots kvällen.

Fredag - lördag har medlemmar från IOGT-NTO Drömme stått på ICA Supermarket i Bjästa och informerat om IOGT-NTO:s kampanj Vit Jul som arbetar för att alla barn ska få fira en trygg och fin jul. Till höger så har Elsa Andersson träffat flera Bjästabarn, därav en Lucia. Till vänster är det Eivor Svensson Sedin och Ola Domeij som informerar. Även Tage Gidlund, Bertil Westin och Olle Häggström har deltagit.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008