Förra veckan föll rätt så mycket snö och Drömmebygden liknar ett riktig sagolandskap just nu med massor av snö kvar på träden. En bilfärd på kvällen på en av de mindre vägarna är en riktig upplevelse just nu då både väg och skog lyser helt vit i helljusets sken. Det är ju också en väldig mörk tid just nu då kvällsmörkret faller obarmhärtigt tidigt. Tommy Häggström på Näsänget passade på att göra en egen fotbollssnögubbe en dag när klubbsnön var alldeles lämplig. Bilderna är från den friska söndagen 7 december då det bet ganska bra i kinderna fast det bara var några minusgrader.

6 år går fortare än man tror. 28 februari 2002 var det Öppet Hus och invigning av Botniabanans nya projektkontor i Drömmeskolan. Under hösten har verksamheten i Drömme avvecklats då man i stort sett är klara med arbetet på "vår" sträcka av Botniabanan. Och sedan några veckor är skolan tom och mörk. Inte ens vägen upp dit upp behöver plogas längre.
Till vänster en bild mot Käppen som visar hur mycket snö som lagt sig på ledningarna under de senaste snöfallen. Bilden har en viss likhet med den hemska snövintern 1967, då det var avsevärt värre.

I månadsskiftet kom den traditionella granen på plats nere på Näsänget. Som vanligt är det Drömmebygdens Intresseförening som står bakom granen och de som gjorde jobbet är det vanliga gänget med Tage Gidlund och Sture Näsström i spetsen.

Till vänster bilder från Kläppen från söndagen den 7 december.

 

Några bilder från Drömme söndag 7 december.


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008