Lördag 1 november togs den mäktiga storgranen vid Drömmebodarna ner. Tyvärr var den inte riktigt frisk längre och hellre än att låta den blåsa omkull valde man att ta ned den så att en del av den ska kunna sparas och visas upp.
Till vänster en bild av den imponerande granen med Nils-Ola Vikner stående vid stegen på den vänstra sidan  som jämförelse. Till höger håller Anders Westman på att kapa trädet strax ovanför roten medan Lage Näsström och Bengt Vikner övervakar.
När årsringarna på det cirka 25 meter höga trädet räknades efter fällningen kom man fram till att granen var cirka 125 år gammal.
Troligen har granen växt där det funnits en lagård eller liknande under fäbodtiden och därigenom blivit rejält gödslad.
Till vänster håller Olle Jonsson på att köra bort den uppkapade granen med sin skotare. Den grövsta biten kommer att bevaras på Drömmebodarna som ett minne av storgranen. Även Sture Näsström deltog under fällningen av storgranen.

Lite kallare väder i Drömmebygden under den gångna veckan med flera nätter med minusgrader. Onsdag morgon hade det även fallit ett tunnt lager av snö som snabbt försvann frampå förmiddagen. Här bredvid bilder från söndag 2 november.

 

Tisdag 28 oktober var det dags för IOGT-NTO Drömme:s årliga gåvoauktion till förmån för internationellt bistånd. När auktionen startades 1958 kallades den  Fadderbarnsfest, men eftersom föreningen ej har fadderbarn längre kallas den i dag även för Vänner i Världen. Hela 11 100:- samlades in under auktionen där auktionisten Olle Häggström som vanligt var suverän på att locka fram generösa auktionsrop från de 50-talet deltagarna. Innan auktionen bjöd sånggruppen Halsmandlarna på skönsång under ledning av körledaren Margot Ehlin.
Torsdag 30 oktober deltog ett antal medlemmar från IOGT-NTO Drömme i ljusmanifestationen för narkotikans offer i Örnsköldsvik. På torget höll Berit Billström, ordförande i Föräldraföreningen mot Narkotika i Örnsköldsvik, och Anita Wermelin från Rädda Barnen appeller om narkotikans skadeverkningar i vårt samhälle. Efter appellerna var det samling i Pingstkyrkan där Greger Wikberg och Lars Lundgren inledde med vacker gitarrmusik. Sedan höll tullinspektör Sune Nordström en mycket intressant men samtidigt skrämmande berättelse om tullens arbete med att stoppa smuggling av narkotika och andra droger.

Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008