Helgen 13-14 september blev ganska kall i Drömmebygden. Under söndagen var det runt 10 grader som bäst och det kändes ganska höstlikt plötsligt. Lite förvånande är det att det är så lite höstfärger än, kanske beroende på det kraftiga regnandet för några veckor sen. En annan lite ovanlig sak är att det växer så mycket svamp av olika sorter. Till vänster några svampar som växte i vägdiket. De liknar faktiskt potatisar.


Till vänster en bild från Drömme på söndagen där Lennart Lundström håller på med traditionell "slåttana", något som vi inte får se så ofta nuförtiden.

En lite mindre traktor använder Tommy Häggström och barnbarnet Sanna på bilderna här bredvid. Sanna som bor uppe i Sidensjö hjälpte gärna farfar med gräsklippningen när hon var på besök.

 
Någon gång i den förra veckan reparerades "Skidåkerskan" i Näs och nu har hon 2 stavar igen. Enligt uppgift var det en  yngre pojke på genomresa med sin familj som lyckades bryta loss staven. Lyckligtvis befann sig sig några ansvarsfulla personer där också som tog vara på staven och lämnade den till konstnären. 

 

 

 

 

Fler bilder från söndag 14 september.

 

  

 

 

 

Här bredvid bilder ner mot sjön från tidigare i veckan.

 


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008