Många, runt 300, sökte sig till Intresseföreningens Fäboddag på Nybodarna söndag 20 juli. En som hade en besvärlig resväg men ändå tog sig fram var Frida Bylund från Myckelgensjö, nedan, som vandrade dit över skogen enligt egen utsago.
Frida visade sig vara en mycket modern dam som hade åsikter om många aktuella saker i vår kommun som t.ex. Star Wars-utställningen, Ecce Homo-utställningen och hemtjänstens arbetsvillkor. Bakom förklädnaden döljer sig förstås skådespelerskan Svea Bylund.
Det rutinerade hamburgargänget, ovan till höger, hade som tur var fått förstärkning ändå från Upplands Väsby då hamburgarna som vanligt hade en strykande åtgång. På bilden syns Lennart och Jyrki. I övrigt innehöll den mycket lyckade fäboddagen en friluftsgudstjänst med vacker sång och musik och många tänkvärda ord, vacker spelmansmusik av Örnringens spelmanslag och Evert Välimaa och försäljning av olika hantverk.

 

 

I ett strålande vackert och varmt sommarväder inleddes fäboddagen med en friluftsgudstjänst som leddes av JanOlof Nordström. Till sin hjälp hade han kyrkvärden Anna-Lisa Byström som läste dagens text.

 

Gudstjänsten innehöll också mycket vacker sång och musik av Elin och Emil Sydhage, två mycket begåvade musikanter.

Efter gudstjänsten fanns det mycket att sysselsätta sig med.

Intresseföreningen serverade såväl kaffe med gott fikabröd som hamburgare och kolbullar. Kolbullar som var så populära att det blev en kölista.

  

Till vänster är Anders Westman i färd med att laga till ännu fler av de mycket populära kolbullarna.

På fäbodvallen fanns också fina saker att köpa som smycken, hantverk, hembakt tunnbröd, ortens honung och nykärnat smör.

Fortsättning här


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008