Lördag-söndag 12-13 juli var två relativt fina sommardagar i Drömmebygden. Vädret är lite ombytligt just nu med regniga, kalla dagar blandat med lite varmare dagar. Än så länge är det bara runt 17 grader i badvattnet.
Trots regnandet har det fallit väldigt lite regn hittills i år i vårt område. I Örnsköldsvik till exempel har det kommit betydligt mera regn.

 

Mer än 30 deltog i grillkvällen på badstranden fredag kväll 11 juli. Som vanligt var det också bastubad och dopp i sjön efteråt för de modiga som vågade hoppa i fast badvattnet ännu så länge bara är runt 17 grader. Det sägs att det dock varit varmare vissa dagar.

Tisdag 8 juli såg sjön ut så här sedd från Näs. "Bäckar" syntes över hela delen av sjön på vår sida. I mitten på bilderna till höger och vänster syns den flytkropp som överlever sjöisen vinter på vinter. För några år sedan förankrades en flytbrygga här och flytkroppen håller uppe förankringslinan.  

Till vänster rastplatsen i Näs som är en populär viloplats för ryska långtradare som fraktar fisk till Trondheim.

SLUT


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008