Söndag 6 juli var det återigen ganska kallt och kymigt i Drömmebygden. Slutet av den gångna veckan var betydligt bättre med temperaturer runt 20 grader de flesta dagarna. Fredagen var särskilt varm, ett tag mitt på dagen var det 27 grader i skuggan.

 

Fredag kväll 4 juli var det premiär för sommarens grill- och bastukvällar på badstranden. Ett 15-tal deltog och hade en trevlig kväll tillsammans.

 

 

Uppe vid Botniabanans sträckning har man börjat att dra fram rälsen för sträckan genom Björnbölestunneln. Rälsen är utlagd på sidorna så det dröjer nog inte länge innan spåret görs färdigt här.

Till vänster en vy över Hållen uppifrån Oxmyren.

 

 

Här bredvid finns några intressanta bilder på en grävlingsfamilj som håller till längs Grätnäsån förbi Drömme. Det är Mats Byström som tagit bilderna med hjälp av en specialkonstruerad kamera som knäpper när den känner rörelse framför sig. Kameran är konstruerad av Jonas Selling. 

SLUT


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008