Bilder från söndagen den 29 juni. Äntligen blev det lite varmare efter den senaste tidens ganska kalla sommarväder. På söndagseftermiddagen blev det riktigt varmt i solen och det gick faktiskt att sitta ute under tidiga kvällen.

 

Till vänster en bild på höskörd i Kläppen under lördagen.

 

 

Till vänster tistlar som blommar nu vid rastplatsen i Näs.

Torsdag 26 juni var medlemmar från IOGT-NTO Drömme med när kampanjen "Skärpt på sjön" stannade till i Köpmanholmen. Det var Olle Häggström och Bertil Westin som var med. Kampanjen som drivs av länsnykterhetsförbunden i Västerbotten och Västernorrland vill informera om vilka regler som gäller för nykterheten till sjöss och varna för att framföra båtar när man är onykter. Till höger ser man de två som sköter om kampanjen, Tommy Nygren och Åke Eriksson, båda från Skellefteå, tillsammans med Olle Häggström från Drömme.
Här kan man läsa mer om projektet och här finns en länk till artikel i Västerbottens Folkblad om projektet.

Tommy Nygren wookar jätteräkor som besökarna fick smaka på.


Vid den nya Bjästaskolan har ett nytt konstverk kommit till genom Nätterlunds minnesfond. Konstnären heter Anna Stake. Vackert men lite svårfotograferat
Här finns en artikel om konstverket i ÖA.

Nej, någon ren har inte synts till runt Drömmebygden vad jag vet. Men bilden på rentjuren som fanns i skogen utanför Junsele är så bra att jag visar den ändå. Några ytterligare strörenar fanns också att beskåda på vägen mellan Myckelgensjö och Junsele.

SLUT


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008