Cirka 130 åskådare kom till årets allsångs- och trivselkväll  vid kraftverksdammen ovanför Drömme fredag kväll 27 juni. Som vanligt bjöd arrangemanget på  högklassiga artister och musikgrupper. En av många  höjdpunkter under kvällen var att höra "Familjen Eriksson med mågar" spela folkmusik. Egentligen kallar de sig Familjen Eriksson men eftersom 2 mågar var med döpte riksspelmannen Anders Eriksson om sin familjeorkester för kvällen.

Årets arrangemang hade lika mycket tur med vädret som tidigare år och när besökarna anlände till rastplatsen vid dammen sken solen och det var varmt och skönt. Cecilia Nolander hälsade välkommen å arrangerande Drömmebygdens Intresseförenings vägnar. Cecilia är den i föreningen som har huvudansvaret för att hitta artister till kvällen, något hon lyckas förträffligt med varje år.
 

Liksom förra året var Christer Joald från Örnsköldsvik kvällens konferencier, något han skötte utmärkt med både  humor och allvar. Christer framförde också några melodier själv, varav ett par han själv skrivit.
Christer började med att presentera kvällens husband MELK, en välkänd grupp för Drömmepubliken. För dagen bestod MELK av Kent Olsson på klaviatur, Esa Alalauri på trummor och Cecilia Nolander på gitarr. Christer presenterade också kvällens gästartister.
Till höger en bild av enbart familjen Eriksson när de spelar en av sina vackra låtar. Ett av de stycken de framförde var skriven av Anders Eriksson själv och hans fru Maja berättade att den låten kom på tredje plats när Sveriges Spelmanslåt 2008 nyligen utsågs på spelmansstämman i Bergsjö i Hälsingland. Egentligen heter låten "Sara och Mats brudvals" men numera blir den kallad "SM-bronsvalsen" istället.

Till vänster en bild av årets lokale artist, Anders Hellström, från Nolås. Som vanligt bjöd Anders på vacker och kraftfull skönsång och under kvällen framförde han välbekanta melodier som "Du vet väl om att du är värdefull", "En sång om frihet" och Pelle Karlssons svenska version av "My Way", "Jag håller hans hand".
Kvällen vid dammen innehöll förstås också allsång och Christer Joald ledde publiken i  efterlängtade sommarsånger som "Jag tror på sommaren", "Jag hade en gång en båt", "Sol, vind och vatten" och "Sommaren är kort".

 

Till vänster ytterligare två av kvällens artister, Maria Marcus och Niclas Lundin i gruppen "Two For The Road" som bjöd på högklassig underhållning med både egna sånger och andras. Bland annat sjöng de de välbekanta melodierna "Almost like beeing in love" av Nat King Cole och "Fly me to the moon" som gjordes känd av Frank Sinatra. Maria och Niclas framförde också egna sånger inom samma genre som de tidigare nämnda.  

Läs mer om Maria och Niclas här.

 

Till vänster en bild av kvällens säkerligen mest långväge gäst, 82-årige Nils Broberg från Köping. Nu hade han inte kört 60 mil enbart för att vara med på kvällen vid kraftverksdammen, han hann också med att besöka sin systerdotter Helén Bylund i Näs när han ändå var här.

Som vanligt när det är något arrangemang i Drömmebygden snålades det inte på utbudet vid  musikkvällens kafferast. Kaffebordet var väl försett med både bullar, kakor och andra bakverk och vid hamburgergrillen serverade Anders Westman och Lennart Bylund välstekta hamburgare på löpande band.
Under kvällen fanns det också möjlighet att köpa lotter i intresseföreningens sommarlotteri, något många gjorde som synes på bilden överst till vänster.

Kraftverksdammen på
fredagskvällen den 27 juni.
     Som avslutning på kvällen samlades alla kvällens artister på scenen för att tillsammans med Christer Joald leda publiken i allsången "Sommar, sommar, sommar!", en lämplig final på en minnesrik kväll vid dammen.
 

Fler bilder från helgen och senaste veckan här


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008