Nu får man väl säga att sommaren har kommit till Drömmebygden även om den riktiga sommarvärmen inte kommit än. Men det är faktiskt 18-20 grader på dagarna och ganska varmt i solen bara det låter bli att blåsa.

Här bredvid bilder från Näs, Kläppen och Näsänget från söndagskvällen den 22 juni.

 Annons i Tidningen 7 torsdag 19/6
http://tidningen7.se/ 

 

Till höger den numera traditionella midsommar-hälsningen på Näsänget.

Som vanligt blev midsommarfirandet på hembygdsgården i Sidensjö lika lyckat som välbesökt. till höger en bild tagen strax efter 15.00 på midsommaraftonen. Vädret var mycket bra och det kändes faktiskt ganska varmt.

 

Många Drömmebygdare deltog under midsommarfirandet, de flesta som besökare men några var också med och skötte om arrangemanget. Till höger hälsar hembygdsföreningens ordförande, Johan Sandström, välkommen. Han är omgiven av husbandet, Bettan med Sidensjöpojka.

 

Till vänster syns Olle Näsström, längst till höger, när han säljer lotter till Eilert Edin. I mitten syns Uno Nilsson.

 

Till vänster har tre musikanter funnit varandra. I mitten är det Martin Näsström och han har Elisabeth Eliasson och Kjell Kjellson bredvid sig. 

 

Lördag 21 juni kom årets första åskväder. Hela norra delen av himmelen blev kolsvart och sjön blev också väldigt mörkt. Men åskvädret kom aldrig över Drömmebygden utan det drog förbi en bit bort.
En kraftig regnskur kom också under eftermiddagen men det torkade snart upp igen.

 

Mera bilder här


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008