Väldigt många deltog i intresseföreningens mycket lyckade och trevliga vandring mellan Drömme och Nybodarna fredag kväll den 13 juni. Vädret var precis lagom varmt och det var en mycket skön kväll ute i det fria.
När vi avgick från Valhalla cirka halvåtta var vi 41 stycken och under vägen anslöt flera så vid ankomsten till Nybodarna var vi över 50. Några gick delar av vägen och andra åkte bil till de ställen vi tog paus vid.

På vägen stannade vi upp vid intressanta ställen och på vägen genom Krånga berättade Johan Sandström, till vänster med tillfällig mustasch, bland annat om det torp som förut låg nästan framme vid Folke Uhlins. Det huset blev senare flyttat till Drömme för att bli posthuset.
Till höger har vi gjort halt vid bron över Grätnäsån vid Björnböle, där det blev en intressant genomgång om hur flottningen gick till.

Flera av deltagarna hade egna minnen från flottningen här.

Till höger en del av deltagarna på vandring ovanför Björnböle.

Det blev också tillfälle att se hur det växer i skogen. Till vänster syns hur mycket tallplantan växt hittills i år. Kommande annons i Tidningen 7
http://tidningen7.se/ 

I Pålsböle / Sörbölen blev det en rast där det berättades om hur det såg ut här förut. En intressant sak som berättades var att den del som är närmast Björnböle kallades för Sörbölen och den övriga byn kallades för Pålsböle.

Till höger är vandrarna på väg in mot Nybodarna. Vi gick endast några hundra meter längs Gålsjövägen, "Krosslia" passerade vi på den södra sidan så den långa uppförsbacken slapp vi helt. 

Mera bilder här


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008