Kommande annons i Tidningen 7
http://tidningen7.se/ 

Mot fäbodar i försommarkväll
Vandring till Nybodarna fredag 13 juni 19.30, samling Valhalla.

Drömmebygdens Intresseförening inbjuder till vandring längs den gamla leden till Nybodarna, fredag den 13 juni.
Samling och avgång från Valhalla kl. 19.30.
Vi bjuder på lättare förtäring vid naturskön plats längs leden och berättar lite om Sörbölen (Pålsböle) och dess tidigare innevånare.
Grillade hamburgare, kaffe och läsk serveras vid ankomsten till Nybodarna.
Hemfärd i bilar ordnas cirka kl. 23.00
Upplysningar: Tage Gidlund, 26 10 16, Gösta Norberg, 26 11 04

 

På kvällen den 6 juni var det fiskepremiär uppe i Selet efter utsättningen tidigare i veckan. Till höger har Rolf Häggström dragit upp en rejäl regnbåge och visar stolt upp den för fotografen Johan Sandström.  


Under sommarens arrangemang kommer Drömmebygdens Intresseförening som vanligt att sälja en varutombola med många vinster. Ni som har vinster att skänka till lotteriet kan lämna dem till Ingrid Darj / Olle Häggström, tel. 26 10 30.

 

Här är fler bilder från fisket uppe i Sågselet. Till vänster drar Kerstin Östman upp ytterligare en regnbåge i håven. Till höger har Lage Näsström fångat sig själv men sedan var det nog fiskar som fastnade på hans krok istället.  Drömme söndag 8 juni:

Det väldigt varma vädret de senaste dagarna försvann under söndagen den 8 juni och det blev ganska kallt igen. Nån dag i förra veckan var Örnsköldsvik den varmaste platsen i landet.  

 

  

Bredvid bilder från söndag 8 juni. Allt mera växter blommar nu, här bredvid en lila syrenbuske som växer längs Movägen.

  

Till vänster en dekal som överlevt hela 13 år på en lyktstolpe mitt i Drömme.

 

Till höger lupiner som också är på gång nu.

 

 

Torsdag 5 juni sattes det ut ädelfisk uppe i Sågselet och vid Hinnsjöns utlopp. Det var Rolf Häggström, Jörgen Näsström och Johan Sandström som skötte om utsättningen. Här bredvid kommer Rolf och Jörgen med en tunna full av ädelfisk.

Till vänster syns två av de nyutsläppta fiskarna där de står stilla i det strömmande vattnet.

SLUT


Klicka på bilderna för att se en större version. Klicka på "Bakåt"-knappen i webläsaren för att komma tillbaka. Klicka på länken "STARTSIDAN" högst upp för att komma tillbaks till början.

Click on pictures for larger version. Use "Back" in browser to get back. Use link "STARTSIDAN" at the top of page to return to the beginning.

© IOGT-NTO Drömme och Drömmebygdens Intresseförening 1999-2008